Ευρωπαϊκή τζαζ, αφρικανικοί ρυθμοί και κλασική μουσική την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη
Σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ, αφρικανικοί ρυθμοί και κλασική μουσική συναντώνται σε μια μίξη διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 8μμ. Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος με το «Vagelis Stefanopoulos Trio» θα ερμηνεύσει τη μουσική από την πρώτη του δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο «Sailing on a marsipus».
Σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ, αφρικανικοί ρυθμοί και κλασική μουσική συναντώνται σε μια μίξη διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 8μμ.
Ο πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος με το «Vagelis Stefanopoulos Trio» θα ερμηνεύσει τη μουσική από την πρώτη του δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο «Sailing on a marsipus».
Τη συναυλία θα προλογίσει o διεθνούς φήμης οικονομολόγος Πέτερ Εκονομίδης.
«Η μουσική μου αντλεί επιρροές από την κλασική μουσική, διάφορα είδη της jazz, όπως επίσης και μουσικών του κόσμου» αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος και συμπληρώνει: «Η ιδέα του άλμπουμ είναι το ταξίδι. Το ταξίδι στη θάλασσα, στοιχείο παγκόσμιο αλλά και πολύ ελληνικό. Το ταξίδι όμως μέσα από τη ματιά ενός βρέφους που γνωρίζει τον κόσμο σε έναν μάρσιπο».
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα υπάρξει προβολή με φωτογραφικό υλικό του Τζορτζ Σαΐτας.
Το «Vagelis Stefanopoulos Trio» αποτελείται από τους: Βαγγέλη Στεφανόπουλο (πιάνο), Πέτρο Βαρθακούρη, (κοντραμπάσο) και Γιάννη Αγγελόπουλο (τύμπανα).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο





