Νέες κατηγορίες για διαφθορά αντιμετωπίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχ.Ολμέρτ
Νέες κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ. Ο Εχούντ Ολμέρτ κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο ακινήτων και ότι την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ ζήτησε δωροδοκίες, προκειμένου να προωθήσει μια αμφιλεγόμενη κατασκευή κατοικιών.
Νέες κατηγορίες για διαφθορά απαγγέλθηκαν στον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ. Ο Εχούντ Ολμέρτ κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο ακινήτων και ότι την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ ζήτησε δωροδοκίες, προκειμένου να προωθήσει μια αμφιλεγόμενη κατασκευή κατοικιών.
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείται για απάτη όπως και ότι ζήτησε δωροδοκίες για να προωθήσει την κατασκευή κτιρίων σε περιοχή της Ιερουσαλήμ, σε ένα σκάνδαλο που έγινε γνωστό ως «Holyland».
Για πολλά χρόνια, πολλοί Ισραηλινοί απορούσαν πώς το σύμπλεγμα «πύργων» της Holyland σε περιοχή της Ιερουσαλήμ πήρε άδεια να κτιστεί,ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης δεν επιτρέπεται η οικοδόμηση κτιρίων μεγάλου ύψους. Η Holyland, που βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή θα περιλάμβανε τρία ξενοδοχεία, αλλά μέχρι στιγμής έχουν χτιστεί μόνο πολυτελείς κατοικίες.
Ερευνητές υποστήριζαν ότι ο Εχούντ Ολμέρτ είχε λάβει «μίζα» ύψους 3,5 εκατομμυρίων σεκέλ (700.000 ευρώ) όταν ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ (1993-2003).
«Ποτέ δεν μου πρότειναν δωροδοκία, και κανείς δεν με πλήρωσε ποτέ» έχει δηλώσει ο ίδιος ο Εχούντ Ολμέρτ.
Η υπόθεση που θεωρείται το μεγαλύτερο σκάνδαλο της ιστορίας του Ισραήλ, σημάδεψε τους τελευταίους μήνες της πρωθυπουργίας του Ολμέρτ καθώς οι Αρχές τον είχαν καλέσει επανειλημμένα να δώσει εξηγήσεις ενώ ακόμα ήταν πρωθυπουργός. Τελικά ανακοίνωσε τη παραίτησή του στο τέλος του 2008.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λαμία: 17χρονος κατέρρευσε σε πλατεία και πέθανε μπροστά στους φίλους του
- Η διαχείριση των hydration breaks στη La Liga
- «Πως να σκοτώσετε τη Μελάνια Τραμπ» – Βίντεο από το Ιράν ενθαρρύνει τη δολοφονία της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ
- Πυρκαγιές: Η άλλη όψη του ελληνικού καλοκαιριού
- Ο «σκοτεινός και βίαιος υπόκοσμος» της παράνομης διακίνησης ερπετών σε ένα νέο ντοκιμαντέρ
- Το φετινό Ελ Νίνιο θα είναι «το ισχυρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ» – Κακά μαντάτα για τον καιρό μέχρι το 2027
- «Περιμένει άμεσα τον Μάγερ στην Ολλανδία η ΑΕΚ»
- Άνω Λιόσια: «Ήθελα να δω εάν είχε νερό ή βενζίνη» – Τι λέει ο 85χρονος που προκάλεσε φωτιά στο γκαράζ του σπιτιού του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442