Κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι το τριήμερο των Φώτων
Κλειστά θα είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι το τριήμερο των Φώτων, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, που καλύπτει μισθολογικά την απασχόλησή τους κατά τις αργίες.
Κλειστά θα είναι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι το τριήμερο των Φώτων, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), δεν έχει εκδοθεί ακόμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού, που καλύπτει μισθολογικά την απασχόλησή τους κατά τις αργίες.
Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «αρνούμαστε να παρανομήσουμε χωρίς να υπάρχει η σχετική έγκριση, τόσο για τη λειτουργία των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, όσο και για την εργασία-αμοιβή μας».
Διευκρινίζουν πως «από την κείμενη νομοθεσία προκύπτει ότι η λειτουργία-εργασία των εργαζομένων στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους κατά τις Κυριακές, τις αργίες και την έκτη μέρα εβδομαδιαίας απασχόλησης γίνεται μετά από έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού. Η απόφαση αυτή έχει αναδρομικότητα 1 μήνα (ως προς την αμοιβή του προσωπικού)[…] Η κυβέρνηση με τον νόμο 4024/2011, ο οποίος έχει πεδίο εφαρμογής από 1η Νοεμβρίου 2011, δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έκδοση της προαναφερόμενης ΚΥΑ […] Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι με τη δημοσίευση της ΚΥΑ, που θα νομιμοποιεί την εργασία μας για τις Κυριακές, αργίες και την 6η μέρα εβδομαδιαίας απασχόλησης, θα εργαζόμαστε κανονικά στους Αρχαιολογικούς Χώρους».
Ανάλογη ανακοίνωση για την αποχή των υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων εκδόθηκε και από την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα πλεονεκτήματα μίας ασύρματης σκούπας νέας γενιάς που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή φροντίδα του χώρου μας
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» – Ο εμμονικός stalker, τα ασφαλιστικά μέτρα και ο τρόμος
- «Νταντάδες της Γειτονιάς»: Οι νέοι δικαιούχοι – Πώς θα κάνετε αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (4/6): Δράση με Σουηδία – Ελλάδα και φιλικά ματς ενόψει Μουντιάλ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Απαντά για τα σημάδια στο πρόσωπο του
- Κάποιος να θυμίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ιστορία του Νίξον



