Για άσκηση πιέσεων στον Τύπο κατηγορείται τώρα ο Γερμανός πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη επειδή απέκρυψε δάνεια με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που έλαβε για να αγοράσει κατοικία, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι άσκησε πίεση στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας για να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση. Δημοσιεύματα θέλουν τον Βουλφ να προειδοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες με φωνητικό μήνυμα τον διευθυντή της Bild να μην διαβεί «τον Ρουβίκωνα». Ο ίδιος αρνείται κάθε σχόλιο.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος έχει ζητήσει δημοσίως συγγνώμη επειδή απέκρυψε δάνεια με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που έλαβε για να αγοράσει κατοικία, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με κατηγορίες ότι άσκησε πίεση στη μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας για να μην δημοσιοποιήσει την υπόθεση.
Δημοσιεύματα θέλουν τον Βουλφ να προειδοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες με φωνητικό μήνυμα τον διευθυντή της Bild να μην διαβεί «τον Ρουβίκωνα», προειδοποιώντας τον ότι η αποκάλυψη της ιστορίας για το δάνειο θα τους έβαζε σε πόλεμο.
Σύμφωνα με την Suddeutsche Zeitung, ο Βουλφ είχε απειλήσει πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση ότι θα προσέφευγε στην αστυνομία εναντίον δημοσιογράφων της Bild, εάν υπερέβαιναν το νόμο κατά την έρευνά τους.
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει ότι ο Βουλφ, ενώ πραγματοποιούσε περιοδεία στον Κόλπο στις 12 Δεκεμβρίου, τηλεφώνησε στον διευθυντή της Bild Κάι Ντίκμαν από το Κουβέιτ και του άφησε ένα μήνυμα.
Στο ηχογραφημένο μήνυμα ο Βουλφ φέρεται να λέει πως η Bild σχεδιάζει να δημοσιεύσει μια «απίστευτη ιστορία» για τον ίδιο και ότι αυτό θα οδηγούσε σε μια «τελική ρήξη». Αναφέρει ότι του γίνεται «πόλεμος» και προσθέτει πως η εφημερίδα «διέβη τον Ρουβίκωνα».
Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση από την εταιρεία Axel Springer που εκδίδει την Bild, ενώ ο ίδιος ο Κρίστιαν Βουλφ αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.
«Ο πρόεδρος έχει σε μεγάλη εκτίμηση την ελευθερία του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων» αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.
«Επέβαλε διαφάνεια στο θέμα των δανείων για την κατοικία του και τις διακοπές του, έκανε δηλώσεις και απάντησε σε εκατοντάδες ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης. Εντούτοις, είναι θέμα αρχής να μην συζητά προσωπικές συνομιλίες και τηλεφωνήματα» προστίθεται στη δήλωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Τραγωδία στην Αθηνών-Σουνίου: Νεκρός 56χρονος σε τροχαίο
- Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία Τσιάρας και Μηταράκης για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ολοκλήρωση και παράδοση του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας
- Φως στο Τούνελ: Νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση με θύμα τη Χριστίνα Εξαρχουλέα
- GM Φενέρμπαχτσε: «Φυσικό να υπάρξουν περισσότεροι οπαδοί του Ολυμπιακού, εξαιρετική στήριξη κι εμείς»
- Ο Μελ Γκίμπσον έδωσε την πρώτη εικόνα από το βιβλικό έπος του
- Κουτσούμπας: Η συγκάλυψη είναι η καθημερινή σας ενασχόληση – Το ΚΚΕ αποχωρεί
- «Έθαψαν» την εξεταστική για τις υποκλοπές με την πλειοψηφία των «151»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442