Λουκέτα σε φορείς του Δημοσίου για τη μείωση του ελλείμματος ετοιμάζει η κυβέρνηση
Λουκέτα σε μια σειρά από φορείς του Δημοσίου που κρίθηκε ότι δεν προσφέρουν ουσιαστικό έργο περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο. Η τρόικα επιστρέφει στις 16 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, διάρκειας ως το 2014, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη δανειακή σύμβαση.
Λουκέτα σε μια σειρά από φορείς του Δημοσίου που κρίθηκε ότι δεν προσφέρουν ουσιαστικό έργο περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος ενόψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο.
Το 2012 θεωρείται χρονιά – ορόσημο για την επιβίωση της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ. Ωστόσο, όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι για την Ελλάδα, η πραγματική ανάκαμψη θα αργήσει αρκετά χρόνια. «Μιλάμε για το 2020, ίσως και αργότερα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στα «Νέα».
Η τρόικα επιστρέφει στις 16 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητήσει με την κυβέρνηση για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, διάρκειας ως το 2014, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη δανειακή σύμβαση. Περίπου 89 δισ. ευρώ θα φτάσουν στα ταμεία του Δημοσίου ως τα μέσα Μαρτίου, αν όλα πάνε καλά και κλείσει η συμφωνία, όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, ετοιμάζει τη δική της εκδοχή περικοπής δαπανών, η οποία προκρίνει το κλείσιμο των φορέων εκείνων που δεν προσφέρουν ουσιαστικό έργο, όπως επισημαίνεται.
Ωστόσο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ.Ρέππας, επαναλαμβάνει, όπως αναφέρει «Το Έθνος», ότι η περικοπή οργανικών θέσεων δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, σημειώνοντας ότι κανένας δεν το έχει ζητήσει επισήμως.
Τόνισε, όμως, την ανάγκη «να περάσουμε από την απαξίωση στην καταξίωση της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά όχι ερήμην των υπαλλήλων και των πολιτών», προσθέτοντας ότι «η μεταρρύθμιση δεν θα έχει καμία τύχη αν δεν είναι πρωτοστάτες οι εργαζόμενοι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
- Η ΕΕ πιέζει τις ΗΠΑ για εξαίρεση ευρωπαϊκών προϊόντων από τους δασμούς 15% – Και το ελαιόλαδο στη λίστα
- Οι Μαϊάμι Χιτ παρουσίασαν τον Αντετοκούνμπο: «Εδώ γνώρισα τη γυναίκα μου, είναι μια πόλη με πολλή ζέστη, όπως στην Ελλάδα»
- «Καύσωνας» με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «κλιματιστικό» του Μαξίμου και οι «υψηλές θερμοκρασίες» μετά τις διώξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)




























![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442