Οριακή άνοδος στο ΧΑ που δεν κατάφερε να κρατήσει τα αρχικά κέρδη
Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της Τετάρτης, καθώς οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα υψηλά ενδοσυνεδριακά κέρδη τους. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 669,57 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,01%. Ενδοσυνεδρικά σημείωνε κέρδη έως και 2,46%, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 685,98 μονάδες.
Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης, καθώς οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν τα υψηλά ενδοσυνεδριακά κέρδη τους.
Ρευστοποιήσεις παρατηρηθήκαν προς το τέλος των συναλλαγών στις τραπεζικές μετοχές μετά από τα αρχικά σημαντικά κέρδη τους, αλλά και την ανοδική κίνηση του τραπεζικού κλάδου κατά τις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Το ΧΑ επηρεάσθηκε και από το αρνητικό γύρισμα των ευρωπαϊκών αγορών, μετά από μία βραχύβια ανοδική κίνηση που προκάλεσε η «βουτιά» κατά 50% που σημείωσαν τα επιτόκια δανεισμού στην σημερινή δημοπρασία εξάμηνων γραμματίων στην Ιταλία.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε τελικά στις 669,50 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,01%, ενώ ενδοσυνεδρικά σημείωνε κέρδη έως και 2,46%, καταγράφοντας ανώτερη τιμή στις 685,98 μονάδες.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 31,488 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,42%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,18% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,78%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,59%), της Folli Follie (+2,53%), του ΟΤΕ (+1,90%), της Jumbo (+1,87%) και της Coca Cola 3E (+1,71%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Marfin Popular Bank (-6,55%), της Κύπρου (-5,61%), της Πειραιώς (-2,83%) και της MIG (-2,56%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες του Εμπορίου (+2,46%), των Τηλεπικοινωνιών (+1,90%) και των Τροφίμων (+1,70%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών (-2,34%) και του Πετρελαίου (-1,81%).
Ανοδικά κινήθηκαν 74 μετοχές, 86 πτωτικά και 27 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Pasal Real Estate +29,46%, Ιντεάλ (κο) +27,38%, MIG Real Estate +25,76% και Αφοί Κορδέλλου +22,86%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ναυτεμπορική -29,89%, Τζιρακιάν (κ) -29,60%, PC Systems -27,27% και Κυριακούλης -25,28%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΦΚΑ: Προσωρινή αναστολή σε υπηρεσίες έως την Κυριακή – Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται
- Στη συγκέντρωση για τα Τέμπη στο Σύνταγμα ο Νίκος Ανδρουλάκης
- Χαλκιδική: 54χρονος κατέθεσε ότι τα οστά που βρέθηκαν σε παραλία είναι του πατέρα του – Τα είχε θάψει ο ίδιος
- Φάμελλος: Υπήρξε συντονισμένο σχέδιο μέσα από το Μαξίμου για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα Τέμπη
- Ψάχνετε για δουλειά; Αυτοί είναι οι τομείς με τις περισσότερες κενές θέσεις στην ΕΕ
- Έντονη ανησυχία στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις εξελίξεις στο Ιράν και την ευρύτερη Μέση Ανατολή