Συνελήφθησαν έντεκα συνεργάτες του νέου αρχηγού της Κόζα Νόστρα
Ιταλοί καραμπινιέροι συνέλαβαν σε επιχείρηση που οργανώθηκε τα ξημερώματα έντεκα στενούς συνεργάτες του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, φερόμενου ως νέου επικεφαλής της μαφίας της Σικελίας ή Κόζα Νόστρα. Η σύλληψη του Μεσίνα Ντενάρο αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη πρόκληση για τις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις και τους δικαστικούς της Κάτω Ιταλίας.
Ιταλοί καραμπινιέροι συνέλαβαν σε επιχείρηση που οργανώθηκε τα ξημερώματα έντεκα στενούς συνεργάτες του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, φερόμενου ως νέου επικεφαλής της μαφίας της Σικελίας ή Κόζα Νόστρα.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην κωμόπολη Καμπομπέλο Ντι Ματζάρα, στην περιφέρεια της πόλης Τράπανι. Στην φυλακή οδηγήθηκε, μεταξύ των άλλων, και ο δήμαρχος του Καμπομπέλο, Τσίρο Καραβά, ο οποίος είχε εκλεγεί για πρώτη φορά το 2006.
Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Καραβά θεωρείτο «η πολιτική φωνή όλης της μαφιόζικης οικογένειας» έστω κι αν στον τοίχο του γραφείου του είχε κρεμάσει τις φωτογραφίες των δυο εισαγγελέων Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, θυμάτων της μαφίας που θεωρούνται σύμβολα του αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος.
Ο δήμαρχος, που κατηγορείται για μαφιόζικη δράση, είχε ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του από το κομμουνιστικό κόμμα, μεταπηδώντας στην συνέχεια στην μπερλουσκονική Φόρτσα Ιτάλια, προτού αλλάξει στρατόπεδο εκ νέου, προσχωρώντας στο Δημοκρατικό Κόμμα.
Το Καμπομπέλο Ντι Ματζάρα θεωρείται ένα από τα προπύργια του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, που καταζητείται από το 1993. Όλες οι εισαγγελικές έρευνες τον χαρακτηρίζουν κληρονόμο των δυο μεγαλονονών που έχουν πιαστεί στα δίχτυα της Δικαιοσύνης, του Τότο Ριίνα και του Μπερνάρντο Προβεντσάνο. Η σύλληψή του αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη πρόκληση για τις ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις και τους δικαστικούς της Κάτω Ιταλίας.
Ο Μεσίνα Ντενάρο είναι 49 ετών, οι εισαγγελείς τον αποκαλούν «φαντομά» και γνωρίζουν καλά ότι έχει μεγάλη αδυναμία σε ακριβά ρολόγια, παπούτσια και ενδύματα. Η όλο και μεγαλύτερη πίεση και οι συνεχείς συλλήψεις των συνεργατών και συνενόχων του δεν αποκλείεται, όμως, να τον οδηγήσουν σύντομα σε κάποια μοιραία, λανθασμένη κίνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
- Sputnik: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ντυμένος Άγιος Βασίλης – Μοιράζει δώρα στους ηγέτες του κόσμου
- Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει κάθε μέρα – Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις
- Συρία: Δύο άτομα σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν διαδήλωση Αλαουιτών
- Ζελένσκι: Ανάρτησε βίντεο από τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις πριν από τη συνάντηση με τον Τραμπ