Η Force India επέλεξε τον Nico Hulkenberg για το 2012
Ο νεαρός Γερμανός θα αγωνίζεται στη θέση του Adrian Sutil -και δίπλα στον Paul di Resta- στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2012, όπως ανακοίνωσε μετά από μήνες φημολογίας η ομάδα του Silverstone. Ο A. Sutil ελπίζει, τώρα, στην ελεύθερη θέση που έχει απομείνει στη Williams.
Η Force India επέλεξε να τοποθετήσει τον Nico Hulkenberg δίπλα στον Paul di Resta στις δύο αγωνιστικές της θέσεις στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2012, αφήνοντας έξω τον Adrian Sutil – τον πιο έμπειρο από τους τρεις.
Οι δύο πρώτοι έχουν αγωνιστική εμπειρία μόλις ενός έτους – ο Nico Hulkenberg με τη Williams το 2010 και ο Paul di Resta με τη Force India φέτος.
Ωστόσο, στην πρώτη τους χρονιά και οι δύο ήταν εξαιρετικοί: ο Γερμανός κέρδισε την pole position στο GP Βραζιλίας 2010, ενώ ο Σκοτσέζος -ο οποίος πέραν της ταχύτητάς του έχει και την υποστήριξη της Mercedes-Benz- να μπαίνει φέτος αρκετές φορές στη δεκάδα της εκκίνησης ή των αγώνων.
Εξηγώντας την απόφασή του, ο ιδιοκτήτης της Force India, Vijay Mallya, είπε: «Νομίζω ότι ο Paul κέντρισε την προσοχή όλων στα pits φέτος. Η ταχύτητα, η ωριμότητα και η τεχνική του επιβεβαίωσαν ότι δικαίως πιστέψαμε σε εκείνον και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί του το 2012.
Όσο για τον Nico, τον αναγνωρίσαμε ως ανερχόμενο αστέρα στο τέλος του 2010 και αποφασίσαμε να τον δοκιμάσουμε στη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Παρότι πέρασε περιορισμένο χρόνο μέσα στο μονοθέσιο, μας έπεισε ότι άξιζε μια αγωνιστική θέση για το 2012.
Το νέο μας δίδυμο οδηγών σημαίνει ότι αποχαιρετούμε τον Adrian Sutil, που ήταν μαζί μας από τότε που η ομάδα μας μπήκε στο σπορ. Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μας τα δύο τελευταία χρόνια και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον».
Σύμφωνα με τη φημολογία, για να συνεχίσει την καριέρα του στη F1 ο Adrian Sutil ελπίζει τώρα ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει την ελεύθερη θέση της Williams (δίπλα στον Pastor Maldonado), την οποία διεκδικεί μαζί με τον Rubens Barrichello. Η μοναδική άλλη θέση που έχει απομείνει πλέον είναι εκείνη της Hispania, δίπλα στον Pedro de la Rosa.
Ο Nico Hulkenberg, από την πλευρά του, τόνισε: «Προφανώς είμαι ενθουσιασμένος. Δεν ήταν εύκολο να βλέπω τα πράγματα από την άκρη φέτος, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα και για να της δείξω τι είμαι ικανός να κάνω.
Έχω πολύ μεγάλο κίνητρο για το 2012 και θέλω να ευχαριστήσω όλους για αυτή την ευκαιρία και για την πίστη που μου δείχνουν. Ανυπομονώ να ξεκινήσω τη δουλειά εξέλιξης του νέου μας μονοθεσίου και να βοηθήσω την ομάδα να χτίσει πάνω στα φετινά της επιτεύγματα. Οι πρώτες δοκιμές της Jerez δεν μπορούν να έρθουν αρκετά γρήγορα».
auto.in.gr
- ΠΑΟΚ: Εκτός δράσης για ένα μήνα ο Μιχαηλίδης
- ΛΔ Κονγκό: Αμείωτοι οι βομβαρδισμοί παρά την ειρηνευτική συμφωνία – «Εκρήγνυνται πάνω από τα σπίτια»
- Η Κιμ Καρντάσιαν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο άλλαξε το όνομά της πριν από 18 χρόνια
- Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη αύριο στα Μέγαρα για την καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
- Κλήρωση: Δείτε ποιοι είναι οι 12 όμιλοι του Μουντιάλ 2026 (pic)
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ