«Δύσκολη» η διαπραγμάτευση με τους εργολάβους των αυτοκινητοδρόμων, λέει ο Μ.Βορίδης
Δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης τη διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους για την υπέρβαση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και κρατούν καθηλωμένα τα έργα των αυτοκινητόδρομων, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών για τους οδικούς άξονες.
Δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης τη διαπραγμάτευση με τους παραχωρησιούχους για την υπέρβαση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και κρατούν καθηλωμένα τα έργα των αυτοκινητόδρομων, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών για τους οδικούς άξονες.
Έπειτα από εκτενή συζήτηση για το θέμα, τις κριτικές παρατηρήσεις των βουλευτών όλων των πτερύγων και τις προτάσεις που ακούστηκαν για τη λύση των ζητημάτων που ανέκυψαν με την εφαρμογή των συμβάσεων παραχώρησης, ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να υπάρξει απεμπλοκή στη χρηματοδότηση, ώστε να προχωρήσουν τα έργα, «όμως αυτό δεν εξαρτάται από την βούληση του Δημοσίου».
«Οι σταθερές μας είναι η πολιτική βούληση να γίνουν τα έργα, η σύμβαση και ο νόμος που μας καθορίζουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης κι από κει και πέρα θα εξεταστούν επιλογές. Είναι σαφές ότι δεν θέλουμε να διακινδυνεύουμε τίποτα και ιδανικά θα θέλαμε οι συνθήκες εργασίας να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στις αρχικές συμβάσεις. Από το Κοινοβούλιο κρατώ την θέλησή του να φτάσουμε σε αποτέλεσμα και να λάβουμε πολιτικές αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στις κατηγορίες του βουλευτή Ν. Καραθανασόπολου (ΚΚΕ) περί εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εργολάβων, ο κ. Βορίδης είπε ότι με τους παραχωρησιούχους δεν είμαστε ούτε αντίπαλοι, ούτε συνέταιροι, αλλά αντισυμβαλλόμενοι κι εκείνο που μετράει τώρα είναι να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Αναφορές για 115 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα
- Χειμερινές εκπτώσεις: Προσδοκίες για τζίρο άνω των 6 δισ. ευρώ
- Στην Καρδίτσα με Τζόουνς ο Ολυμπιακός – Εύκολο απόγευμα στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
- Συνελήφθη ο Τίμοθι Μπάσφιλντ: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Οι προκλητικές δηλώσεις του
- Ο σκύλος γαβγίζει συνέχεια – Μήπως είναι μια συμπεριφορά που ευθυνόμαστε εμείς;


