Νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση των ξενοδοχείων προανήγγειλε ο Π. Γερουλάνος
Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών στον τομέα ευθύνης του προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο υπουργός είπε ότι «το 2011 ο τομέας του τουρισμού θα κλείσει με ρεκόρ αυξήσεων όλων των εποχών -πάνω από 16,5 εκατομμύρια επισκέπτες θα έλθουν στη χώρα μας- και ρεκόρ εισπράξεων, με περιορισμό των δαπανών στο υπουργείο κατά 30%».
Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών στον τομέα ευθύνης του προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή την Τρίτη.
Ο υπουργός είπε ότι «το 2011 ο τομέας του τουρισμού θα κλείσει με ρεκόρ αυξήσεων όλων των εποχών -πάνω από 16,5 εκατομμύρια επισκέπτες θα έλθουν στη χώρα μας- και ρεκόρ εισπράξεων, με περιορισμό των δαπανών στο υπουργείο κατά 30%».
Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε και στο δεκαετές στρατηγικό σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό, που θέτει στόχο η Ελλάδα, να συγκαταλέγεται μέσα στους δέκα πρώτους προορισμούς στον κόσμο, να αυξηθούν οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον τουρισμό στο ένα εκατομμύριο και να αυξηθεί η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του τουρισμού σε 50 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προωθούνται νομοσχέδια για τον πολιτισμό, για τη χάραξη πολιτικής για τη σύγχρονη δημιουργία και για τον αθλητισμό, τη βία, τη διαφθορά και το ντόπινγκ αλλά και νομοσχέδιο για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου.
Στο νομοσχέδιο αυτό θα περιληφθούν, όπως είπε, διατάξεις για απλούστερες διαδικασίες αδειοδότησης και επαναδειοδότησης των ξενοδοχείων και των άλλων μορφών τουριστικών καταλυμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Β. Κικίλιας: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει ισχυρή θαλάσσια πύλη της Β. Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης»
- Συνάντηση αστέρων: Ο Μέσι έκανε δώρο τη φανέλα του στον Μπάτζιο (pic)
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442