Διακυβεύεται το μέλλον της μεσαίας τάξης λέει ο Ομπάμα και καλεί σε προστασία της
Την προστασία της μεσαίας τάξης που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στο Κάνσας ενώ υπογράμμισε ότι θα προτείνει αυστηρότερη νομοθεσία κατά των εταιρειών της Γουόλ Στριτ οι οποίες παραβιάζουν τους νόμους για τις απάτες. «Δεν πρόκειται για άλλη μία πολιτική αντιπαράθεση, είναι το καθοριστικό ζήτημα του καιρού μας», τόνισε για να προσθέσει ότι «διακυβεύεται το αν αυτή θα είναι μία χώρα όπου οι εργαζόμενοι θα κερδίζουν αρκετά για να αναθρέψουν την οικογένεια τους, να βάλουν μερικά χρήματα στην άκρη, να αγοράσουν μία κατοικία, και εξασφαλίσουν την σύνταξή τους».
Την προστασία της μεσαίας τάξης που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στο Κάνσας ενώ υπογράμμισε ότι θα προτείνει αυστηρότερη νομοθεσία κατά των εταιρειών της Γουόλ Στριτ οι οποίες παραβιάζουν τους νόμους για τις απάτες.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ανισότητες στην αμερικανική οικονομία ενώ υποσχέθηκε να αγωνιστεί για περισσότερη ισότητα «κάτι που θα είναι μία καθοριστικής σημασίας στιγμή για την μεσαία τάξη».
Επιπλέον έκανε λόγο για το ξήλωμα του αμερικανικού ονείρου, ζητώντας να αποκατασταθεί η οικονομική ασφάλεια στους εργαζόμενους της μεσαίας τάξης, που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
«Δεν πρόκειται για άλλη μία πολιτική αντιπαράθεση, είναι το καθοριστικό ζήτημα του καιρού μας», τόνισε για να προσθέσει ότι «διακυβεύεται το αν αυτή θα είναι μία χώρα όπου οι εργαζόμενοι θα κερδίζουν αρκετά για να αναθρέψουν την οικογένεια τους, να βάλουν μερικά χρήματα στην άκρη, να αγοράσουν μία κατοικία, και εξασφαλίσουν την σύνταξή τους».
Έστρεψε μάλιστα τα πυρά του κατά των Ρεπουμπλικάνων λέγοντας ότι η φιλοσοφία τους είναι απλή: θα είμαστε καλύτερα αν ο καθένας αφεθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να παίξει με τους κανόνες τους. Είμαι εδώ για να τους πω ότι κάνουν λάθος».
Η οικονομία θα τεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας το 2012 και καθώς από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων δεν υπάρχει ακόμα υποψήφιος (κάτι που δεν θα ξεκαθαρίσει πριν από την ερχόμενη άνοιξη) ο Ομπάμα προετοιμάζεται από τώρα έστω και σε επίπεδο λεκτικής αντιπαράθεσης.
Αναφερόμενος τέλος στις εταιρείες που παρανομούν επισήμανε ότι «πολύ συχνά βλέπουμε εταιρείες που παραβιάζουν τους νόμους κατά της απάτης γιατί οι ποινές είναι πολύ χαμηλές και δεν υπάρχει τίμημα για τους κατ’επανάληψη παραβάτες».
«Όχι πια», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να εισαχθεί νομοθεσία που θα δώσει βάρος στις ποινές «ώστε οι εταιρείες δεν θα βλέπουν την τιμωρία για την παραβίαση του νόμου απλώς το τίμημα της επιχειρηματικής δραστηριότητας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Λορέντζο Καριέρε: Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Ελευθέρας στον φίλο του
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
- Κλιματική αλλαγή: Η ζέστη και ο καπνός από τις πυρκαγιές αποτελούν τη νέα επικίνδυνη πραγματικότητα
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442