Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Επανέρχονται τα σενάρια για προσυνταξιοδοτική εφεδρεία και στους εκπαιδευτικούς

Οι σκέψεις για εφαρμογή της εφεδρείας και στο χώρο της εκπαίδευσης επανέρχονται, σύμφωνα τουλάχιστον με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος» του Σαββάτου. Θα πρόκειται κυρίως για την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας δασκάλων και καθηγητών που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια να συνταξιοδοτηθούν. Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ.

Οι σκέψεις για εφαρμογή της εφεδρείας και στο χώρο της εκπαίδευσης επανέρχονται, σύμφωνα τουλάχιστον με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος» του Σαββάτου.

Θα πρόκειται κυρίως για την εφαρμογή της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας δασκάλων και καθηγητών που θέλουν μέχρι και δύο χρόνια να συνταξιοδοτηθούν.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών-εφέδρων θα κυμανθεί από 18.000-20.000 στο σύνολο των 185.000 που εργάζονται σήμερα.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι παρόλο που οι εκπαιδευτικοί εξαιρέθηκαν από την αρχική εφαρμογή του μέτρου, δεν αποκλείεται τελικά να συμπεριληφθούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η κυβερνητική δέσμευση έναντι της τρόικας για 30.000 εφέδρους.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις της ΟΛΜΕ ακόμα και στη σκέψη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Η αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου θα είναι ισχυρότατη σε μια τέτοια περίπτωση. Εάν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις στην κυβέρνηση θα πρέπει να τις αφήσουν στην άκρη» δηλώνει στην ίδια εφημερίδα το μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και τέως πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Μπράτης.

«Η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου θα ήταν καταστροφική για την Παιδεία» συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Γ.Αλεβιζάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024