Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη στα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στη Γλυφάδα από μέλη της ΟΣΥΠΑ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας. «Το μέτρο της εφεδρείας, όχι μόνο δεν εξοικονομεί χρήματα για το κράτος, αλλά στη περίπτωση της ΥΠΑ είναι η αιτία για το χάσιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ» υποστηρίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στη Γλυφάδα από μέλη της ΟΣΥΠΑ που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας.
«Το μέτρο της εφεδρείας, όχι μόνο δεν εξοικονομεί χρήματα για το κράτος, αλλά στη περίπτωση της ΥΠΑ είναι η αιτία για το χάσιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ» υποστηρίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, η κατάληψη του κτηρίου «είναι το έσχατο μέτρο διαμαρτυρίας μας, για αποτελέσματα του καθεστώτος αυτού, που οδηγεί στη διάλυση των αερομεταφορών, το κλείσιμο τουλάχιστον 21 κρατικών αεροδρομίων και τη στέρηση από τη πολύπαθη οικονομία μας εκατομμυρίων ευρώ, όταν από την άλλη ‘σφάζονται’ μισθωτοί και συνταξιούχοι για πολύ λιγότερα».
Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τονίζουν πως όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Μ.Βορίδης «έχει δηλώσει εξαρχής στα ΜΜΕ ότι αναγνωρίζει το πραγματικό πρόβλημα που η εφεδρεία δημιουργεί στην ΥΠΑ, το ίδιο δε έχουν αναγνωρίσει και οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442