Περικοπές επιδομάτων σε γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους στην Αυστραλία
Οι γονείς που δεν φροντίζουν να εμβολιαστούν τα παιδιά τους σύμφωνα με το πλήρες πρόγραμμα μπορεί να χάσουν το δικαίωμα σε σημαντικού ύψους επιδόματα αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού. Σε αρκετές χώρες, όπως και την Αυστραλία, οι γονείς τα τελευταία χρόνια επιλέγουν για διάφορους λόγους να μην κάνουν στα παιδιά τους τα εμβόλια βάζοντας τα παιδιά τους σε μεγάλο κίνδυνο.
Οι γονείς που δεν φροντίζουν να εμβολιαστούν τα παιδιά τους σύμφωνα με το πλήρες πρόγραμμα μπορεί να χάσουν το δικαίωμα σε σημαντικού ύψους επιδόματα αποφάσισε η κυβέρνηση της Αυστραλίας σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού.
Συγκεκριμένα, αναφέρει η Sydney Morning Herald, από τον ερχόμενο Ιούλιο περικόπτεται επίδομα ύψους 258 δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 190 ευρώ) που παίρνουν ανεξαρτήτως εισοδήματος οικογένειες με παιδιά μέχρι πέντε ετών αν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια τους.
Αντίθετα, αν δεν εμβολιάσουν τα παιδιά τους, δεν θα έχουν δικαίωμα να λάβουν ένα άλλο οικογενειακό επίδομα που δίνεται σε τρεις δόσεις των 726 δολαρίων (περίπου 533 ευρώ) όταν τα παιδιά είναι ενός, δύο και πέντε ετών.
Οι έλεγχοι για τήρηση του προγράμματος εμβολιασμοί θα γίνουν παράλληλα πιο αυστηροί και θα προστεθούν μερικά νέα για να φτάσουν τα 12 σε πέντε χρόνια.
Πέρα από το οικονομικό όφελος για το κράτος, η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει ακόμα περισσότερα τα ποσοστά των προστατευμένων παιδιών αν και εννέα στα δέκα παιδιά είναι εμβολιασμένα.
Ωστόσο σε αρκετές χώρες, όπως και την Αυστραλία, οι γονείς επιλέγουν για διάφορους λόγους να μην κάνουν στα παιδιά τους τα εμβόλια βάζοντας τα παιδιά τους σε μεγάλο κίνδυνο.
Χαρακτηριστικά, ο κοκίτης έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία δύο χρόνια, με τα κρούσματα να εκτοξεύονται από 4.864 σε 34.785 μέσα σε τρία χρόνια ενώ καταγράφηκαν και κάποιοι θάνατοι βρεφών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Σισμανόγλειο: Στον εισαγγελέα ο 76χρονος που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο
- Τοξικότητα κυβερνητικής κοπής
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη: Ακρίβεια παντού, οι πολίτες δεν χρειάζονται τη συμπόνοια σας αλλά λύσεις – Στο βήμα ο Μητσοτάκης
- Ελάτε να μου μιλήσετε, δεν δαγκώνω: Ο Μπιλ Γουόρντ των Black Sabbath μιλά για τις μέρες του σε αναπηρικό αμαξίδιο
- Θεσσαλονίκη: Πτήση προς Σαράγεβο επέστρεψε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω επιθετικού επιβάτη
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442