Διαρρήκτες άνοιξαν πυρ εναντίον φοιτητών στις εστίες του ΕΜΠ στου Ζωγράφου
Στιγμές αγωνίες έζησαν φοιτητές που διέμεναν σε εστία στου Ζωγράφου, όταν δύο άγνωστοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα δωμάτιο και αφού έγιναν αντιληπτοί από τους φοιτητές πυροβόλησαν εναντίον τους, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στην εστία έσπευσαν αστυνομικοί και αφού ενημερώθηκαν ότι πιθανότατα οι άγνωστοι εξακολουθούν να βρίσκονται κρυμμένοι στα δωμάτια της εστίας, διενήργησαν ελέγχους. Συνελήφθη ένας 37χρονος Πολωνός, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα σε δωμάτιο της εστίας.
Στιγμές αγωνίες έζησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής φοιτητές που διέμεναν σε εστία στου Ζωγράφου, όταν δύο άγνωστοι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα δωμάτιο και αφού έγιναν αντιληπτοί από τους φοιτητές πυροβόλησαν εναντίον τους.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δύο φοιτητές, ένοικοι δωματίων στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ στου Ζωγράφου αντιλήφθηκαν δύο άγνωστα άτομα να προσπαθούν να διαρρήξουν δωμάτιο του ισογείου.
Μόλις οι άγνωστοι κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί, τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο ένας εξ αυτών, γυρίζοντας προς το μέρος των φοιτητών, πυροβόλησε εναντίον τους, αλλά αστόχησε.
Στην εστία έσπευσαν αστυνομικοί και αφού ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του κτηρίου ότι πιθανότατα οι άγνωστοι εξακολουθούν να βρίσκονται κρυμμένοι στα δωμάτια της εστίας, διενήργησαν ελέγχους μαζί με δικαστική λειτουργό σε τέσσερα δωμάτια.
Στις έρευνες που ακολούθησαν συνελήφθη ένας 37χρονος Πολωνός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε, διέμενε παράνομα σε δωμάτιο της φοιτητικής εστίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και συσκευές χρήσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένα φυσίγγιο όπλου των 9mm.
Ο Πολωνός αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.
Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος των δύο ατόμων που αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το δωμάτιο των φοιτητών.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59