Λιτότητα και στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2012
Οι κυβερνήσεις των 27 κρατών-μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες σε μια συμφωνία που προβλέπει την αύξηση των δαπανών κατά 2% στα 129 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012, όπως ανακοίνωσε η πολωνική προεδρία. Η συμφωνία ερμηνεύθηκε ως ήττα για τους ευρωβουλευτές, καθώς είχαν θέσει ψηλά τον «πήχυ», ψηφίζοντας στις 26 Οκτωβρίου ένα σχέδιο προϋπολογισμού που προέβλεπε δαπάνες ύψους 133,1 δισ. ευρώ.
Οι κυβερνήσεις των 27 κρατών-μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν την Παρασκευή στις Βρυξέλλες σε μια συμφωνία που προβλέπει την αύξηση των δαπανών κατά 2% στα 129 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012, όπως ανακοίνωσε η πολωνική προεδρία.
«Η συμφωνία επιτεύχθηκε με ομοφωνία», είπε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών Γιάτσεκ Ντόμινικ, ο οποίος προέδρευσε της συνόδου για το θέμα.
Η συγκράτηση των εξόδων προτάθηκε από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι οποίες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε περικοπές στους εθνικούς τους προϋπολογισμούς και να επιβάλουν μέτρα λιτότητας λόγω της κρίσης χρέους.
Η συμφωνία ερμηνεύθηκε ως ήττα για τους ευρωβουλευτές, καθώς είχαν θέσει ψηλά τον «πήχυ», ψηφίζοντας στις 26 Οκτωβρίου ένα σχέδιο προϋπολογισμού που προέβλεπε δαπάνες ύψους 133,1 δισ. ευρώ.
Ο προϋπολογισμός της ΕΕ αποτελεί λιγότερο από το 1% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και καλύπτεται από εισφορές των κρατών-μελών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απάτη με κρυπτονομίσματα: Τον δρόμο για την φυλακή πήραν δύο άτομα – Τρία αφέθηκαν ελεύθερα
- Αποκαλύψεις Marca για το φλερτ Euroleague-ΠΑΟΚ με τρελά λεφτά
- Ο αλγόριθμος μίλησε: Ιδού οι πιθανότητες να μείνει ο Παναθηναϊκός εκτός 10άδας στην Euroleague
- ΕΕ: Ο πόλεμος έφερε «πόλεμο» μεταξύ Κόστα και φον ντερ Λάιεν
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο αστυνομικός που είχε ενημερωθεί καθυστερημένα από το Νοσοκομείο ότι έπασχε από καρκίνο
- ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για τους τραυματίες ενόψει Λεβαδειακού
