
Νομικά μέτρα κατά της Benetton αποφάσισε να λάβει το Βατικανό
Στη Δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει το Βατικανό προκειμένου να σταματήσει την κυκλοφορία και τη μετάδοση της διαφήμισης της ιταλικής εταιρείας ρούχων Benetton που είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ κι απεικονίζει τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' να φιλιέται στο στόμα με τον Αιγύπτιο ιμάμη Αχμέντ ελ-Ταγιέμπ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Βατικανό κάλεσε τους δικηγόρους του στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο «να λάβουν τα απαραίτητα νομικά μέτρα» για να σταματήσουν την χρήση της φωτογραφίας, ακόμη και στα μέσα ενημέρωσης.
Στη Δικαιοσύνη σκοπεύει να προσφύγει το Βατικανό προκειμένου να σταματήσει την κυκλοφορία και τη μετάδοση της διαφήμισης της ιταλικής εταιρείας ρούχων Benetton που είναι αποτέλεσμα φωτομοντάζ κι απεικονίζει τον πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ να φιλιέται στο στόμα με τον Αιγύπτιο ιμάμη Αχμέντ ελ-Ταγιέμπ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Βατικανό κάλεσε τους δικηγόρους του στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο «να λάβουν τα απαραίτητα νομικά μέτρα» για να σταματήσουν την χρήση της φωτογραφίας, ακόμη και στα μέσα ενημέρωσης.
Η διαφήμιση, κατά το Βατικανό, «όχι μόνο προκαλεί ζημιά στην αξιοπρέπεια του πάπα και της καθολικής εκκλησίας αλλά και στα αισθήματα των πιστών».
Την Τετάρτη, και μετά την έντονη διαμαρτυρία του Βατικανού, η Benetton ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τη διαφήμιση. Όμως το πρωί της Πέμπτης, η αφίσα παρέμενε στη βιτρίνα ενός καταστήματος στην πλατεία της Φοντάνα ντι Τρέβι.
Η Benetton ανακοίνωσε ότι σκοπός της καμπάνιας ήταν η καταπολέμηση της κουλτούρας του μίσους σε κάθε μορφή.
«Λυπούμαστε που η χρήση μιας εικόνας του ποντίφικα και του ιμάμη προσέβαλε τις ευαισθησίες των πιστών κατά αυτόν τον τρόπο» σημείωσε η ανακοίνωση της Benetton.
Στην ίδια καμπάνια της ιταλικής εταιρείας, μία άλλη διαφήμιση δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να φιλάει στο στόμα τον Κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο, ενώ υπάρχει και ένα «φανταστικό» φιλί μεταξύ του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Η καμπάνια της Benetton, που ονομάζεται «UNHATE» παρουσιάστηκε επίσημα την Τετάρτη στο Παρίσι από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου Benetton, Αλεσάντρο Μπένετον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ρεάλ: Το παρασκήνιο για τον «χοντρό» καυγά Τσουαμενί – Βαλβέρδε που «έστειλε» στο νοσοκομείο τον Ουρουγουανό
- Financial Times: Έτοιμη για συνομιλίες με Πούτιν η ΕΕ; Πράσινο φως από Ζελένσκι
- Παναθηναϊκός: Η Σπόρτινγκ δίνει Ιωαννίδη-Βαγιαννίδη με δανεισμό
- Εδώ είναι Ελλάντα! Η διαιτησία πήρε… Φωτιά επειδή κάνουν κουρέλι του κανονισμούς
- Παραλιακή: Νταλίκα σφήνωσε στις «Τρύπες του Καραμανλή» – Μεγάλες ουρές στο ρεύμα προς Σαρωνίδα
- Νέα Αριστερά: Οι νεκροί στις φυλακές είναι αποτέλεσμα μιας απάνθρωπης πολιτικής
- Ηνωμένο Βασίλειο: Συνελήφθη κουκουλοφόρος που φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι ξεκίνησε το λιντσάρισμα «υπόπτων» που οι πολίτες θεωρούν συνεργούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442