Στην Τουρκία σπεύδει ο Γάλλος ΥΠΕΞ με το βλέμμα στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία
Στην Τουρκία σπεύδει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία. Η Τουρκία έχει σκληρύνει τη στάση της έναντι της Δαμασκού με τον Αχμέτ Νταβούτογλου να δηλώνει πλέον ανοικτά ότι ο Ασαντ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του και θα βρεθεί απομονωμένος.
Στην Τουρκία σπεύδει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.
Ο Ζιπέ θα έχει συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά θα μεταβεί στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου και θα γίνει δεκτός από Αμπντουλάχ Γκιουλ.
Στην ατζέντα, οι εξελίξεις στις αραβικές χώρες, το Ιράν, η υποψηφιότητα της Άγκυρας για ένταξη στην ΕΕ και το PKK.
Η Τουρκία και η Γαλλία υπέγραψαν στης αρχές Οκτωβρίου συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας, που έχει κυρίως στόχο τον αγώνα εναντίον των μελών του ΡΚΚ, οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους εναντίον των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, η Αγκυρα σκληραίνει τη στάση της έναντι της Δαμασκού. «Η συριακή ηγεσία δεν κατάφερε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τον τερματισμό της βίας κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών και θα μείνει στην απομόνωση» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
Οι δηλώσεις έγιναν κατά την έναρξη του τουρκο-αραβικού φόρουμ στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, όπου αρχίζει και η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου.
Associated Press
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)







![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442