Στα άκρα φτάνουν οι παίκτες του ΝΒΑ τη διαφωνία τους με τους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να διαλύσουν το συνδικάτο τους, να καταθέσουν αγωγή κατά του ΝΒΑ για διαπραγματεύσεις χωρίς καλή πίστη και με μονοπωλιακή διάθεση, ενώ εκπροσωπούνται πλέον από νομικούς.
Στα άκρα φτάνουν οι παίκτες του ΝΒΑ τη διαφωνία τους με τους ιδιοκτήτες. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να διαλύσουν το συνδικάτο τους, να καταθέσουν αγωγή κατά του ΝΒΑ για διαπραγματεύσεις χωρίς καλή πίστη και με μονοπωλιακή διάθεση, ενώ εκπροσωπούνται πλέον από νομικούς.
«Εδώ είναι το σημείο που σταματά το συνδικάτο μας» είπε ξεκάθαρα ο πρόεδρός του και γκαρντ των Λέικερς Ντέρεκ Φίσερ, επισημαίνοντας ότι «έπειτα από δύο χρόνια προσπάθειας, διαπιστώσαμε πως η διαδικασία δεν προχωρά και δεν μπορούμε να φτάσουμε σε δίκαιη συμφωνία».
Οι παίκτες, μάλιστα, εκτός του δικηγόρου τους Τζέφρι Κέσλερ προσέλαβαν και τον διακεκριμένο νομικό Ντέιβιντ Μπόιες, ο οποίος εκπροσώπησε το σωματείο των παικτών NFL στο πρόσφατο λοκ άουτ του φούτμπολ. Εχει εργαστεί σε εργατικές υποθέσεις σε δίκες της Microsoft και υπέρ του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Αλ Γκορ.
Ο κ. Μπόιες, πάντως, ξεκαθάρισε πως δεν αποκλείεται νέα συνάντηση των δύο πλευρών εκτός δικαστηρίου, όμως για την ώρα θα συναντά εκείνος τους δικηγόρους των ιδιοκτητών. Η Ενωση Παικτών προτίμησε μια χρονοβόρα και ριψοκίνδυνη τακτική, καθώς οι δύο πλευρές θα βρεθούν στο δικαστήριο το νωρίτερο σε δύο μήνες. Κάτι που σημαίνει ότι, αν συμβεί αυτό, θα υπάρχουν ελπίδες μόνο για σεζόν 50 αγώνων, όπως ακριβώς και μετά το λοκ άουτ του 1998-99, όταν οι αγώνες ξεκίνησαν στις 6 Φεβρουαρίου.
Από την άλλη πλευρά ο Ντέιβιντ Στερνεπιμένει πως οι προθέσεις της ένωσης είναι παιχνίδι τακτικής. Ο κομισάριος δηλώνει πως δεν φοβάται την κίνηση των παικτών, χαρακτηρίζοντάς τη «μέρος ενός πανηγυριού».
Τονίζοντας ότι «θέλουν μόνο να εκφοβίσουν τους ιδιοκτήτες». Αλλά ξεκαθάρισε πως «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να τους συναντήσουμε στο δικαστήριο»!
Η μήνυση των παικτών αναμένεται να συμπληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, με πιθανή επίσημη απάντηση των ιδιοκτητών στις αρχές Δεκεμβρίου.
Ο ιδιοκτήτης της Μίλαν Τζέρι Καρντινάλε πήρε σκούπα και απέλυσε όλους τους διευθυντές επειδή η ομάδα δεν βγήκε στο Champions League. Παρελθόν και ο προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.
Από τα γήπεδα του Μουντιάλ και την Άρσεναλ στις… κεμπαμπερί, τα παγωτά και τώρα στην ιδιοκτησία της Γκόρνικ Ζάμπρζε – Ο Λούκας Ποντόλσκι ξεκινά τη δεύτερη ζωή του.
Μετά την ολοκλήρωση του Final Four της Ευρωλίγκας, το ενδιαφέρον στο μπάσκετ στρέφεται στο πρωτάθλημα όπου ο ΕΣΑΚΕ γνωστοποίησε τις ημέρες και τις ώρες των τελικών της GBL.