Άλλοι 15 νεκροί στη Συρία, χωρίς τέλος οι επιχειρήσεις καταστολής στη χώρα
Έξι πολίτες και εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν το Σάββατο στη Συρία, την ώρα που ο αραβικός κόσμος κινείται προς την πολιτική και διπλωματική απομόνωση της χώρας με την αναστολή της συμμετοχής της στον Αραβικό Σύνδεσμο. Ομάδες της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό μεταδίδουν ακόμη πληροφορίες από την στενά ελεγχόμενη χώρα για λιποταξίες και επιθέσεις λιποτακτών κατά του τακτικού στρατού.
Έξι πολίτες και εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν το Σάββατο στη Συρία, την ώρα που ο αραβικός κόσμος κινείται προς την πολιτική και διπλωματική απομόνωση της χώρας με την αναστολή της συμμετοχής της στον Αραβικό Σύνδεσμο.
Όπως έγινε γνωστό από το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH), εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επίθεση πιθανόν από λιποτάκτες εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε στο Ιντλέμπ στα βορειοδυτικά της Συρίας.
Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή. Ένας από αυτούς σκοτώθηκε από μια αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του τακτικού στρατού και των λιποτακτών στην Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια, και δύο άλλοι σκοτώθηκαν στην Σαρακέμπ όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον του λεωφορείου που τους μετέφερε.
Στην ίδια περιοχή, «οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωναν την πόλη Σακαρέμπ όπου ακούγονταν πυροβολισμοί», σύμφωνα με το OSDH. Ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από τα πυρά των στρατιωτικών δυνάμεων, έγινε ακόμη γνωστό.
Το Παρατηρητήριο ανέφερε ακόμη ότι 50 έως 60 στρατιώτες του τακτικού στρατού λιποτάκτησαν στο Ιντλέμπ.
Τέλος στην πόλη Χομς, επίκεντρο της διαμαρτυρίας εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, δύο πολίτες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στις συνοικίες Ντέιρ Μπάλαα και Σουκ αλ Χαλ. «Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνες και συλλήψεις στις συνοικίες Μπαμπ Σέμπαα και Μπαμπ Ντρέιμπ», προσθέτει το OSDH.
Νωρίτερα το Σάββατο, ο Αραβικός Σύνδεσμος αποφάσισε να επιβάλει οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στη Συρία, καλώντας τα μέλη του να αποσύρουν τους πρεσβευτές τους από τη Δαμασκό, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα αποκλείσει τη Συρία από τους κόλπους του.
Η κίνηση έτυχε της υποστήριξης και των ΗΠΑ, οι οποίες πιέζουν άλλωστε για την μεγαλύτερη διπλωματική απομόνωση της Συρίας. Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου χαρακτηρίζοντας την «σημαντική καμπή που καταδεικνύει την αυξανόμενη
διπλωματική απομόνωση» του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Άρης Μουγκοπέτρος: «Για τα παιδιά μου και με αυτό το χέρι, θα πάω να δουλέψω στην οικοδομή»
- Τα «καρφιά» του Φαν Ντάικ προκάλεσαν την απόλυση του Μπριγκς
- Ερντογαν: «Παράνομη και απαράδεκτη» η αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γιατί ο Λανουά είναι στον αέρα
- Ριφιφί στη Γερμανία: Τρύπησαν τοίχους, παραβίασαν 3.200 τραπεζικές θυρίδες, στα 30 εκατ. ευρώ η λεία
- «Το νοκ άουτ ότι ήταν μονόδρομος» – Τι είπε ο Γιάννης Τσουκαλάς για τον επεισοδιακό τελικό του kickboxing στη Σερβία

