Εγκαινιάστηκε η πεζογέφυρα στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών
Εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η πεζογέφυρα που κατασκευάστηκε στη λεωφόρο Κηφισίας, στη συμβολή με την οδό Στεφάνου Δέλτα, στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο και είχε χάσει τη ζωή του ένας 15χρονος μαθητής.
Εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η πεζογέφυρα που κατασκευάστηκε στη λεωφόρο Κηφισίας, στη συμβολή με την οδό Στεφάνου Δέλτα, στο σημείο όπου πριν από δύο χρόνια είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο και είχε χάσει τη ζωή του ένας 15χρονος μαθητής.
Η «Γέφυρα Πεζών – Γέφυρα Παιδιών», όπως ονομάστηκε, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με στόχο την ασφαλή διέλευση χιλιάδων μαθητών, καθημερινά, αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
Η πεζογέφυρα σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε μόλις μέσα σε 6,5 μήνες, χωρίς καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το έργο κοσμείται από δύο εικαστικά έργα, με στίχους από δύο ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη που είναι αφιερωμένα στα παιδιά.
Στην επίσημη τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Τον Δεκέμβριο του 2009 ο 15χρονος μαθητής Σόλων Καρυδάκης έχασε τη ζωή του επιχειρώντας να διασχίσει τη λεωφόρο Κηφισίας στο σημείο αυτό. Ο πατέρας του μετέτρεψε τον πόνο σε δύναμη και ελπίδα και ήταν ένας από τους επιστήμονες της ομάδας που δούλεψαν αφιλοκερδώς για την υλοποίηση του έργου.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα