Η Commerzbank και η RBS ανακοίνωσαν «κούρεμα» άνω του 50% των ελληνικών ομολόγων
Η γερμανική τράπεζα Commerzbank και η βρετανική Royal Bank of Scotland (RBS) ανακοίνωσαν, με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους για το γ' τρίμηνο του 2011, περαιτέρω «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Η Commerzbank προχώρησε σε «κούρεμα» 52% και η RBS σε «κούρεμα» 63%.
Η γερμανική τράπεζα Commerzbank και η βρετανική Royal Bank of Scotland (RBS) ανακοίνωσαν, με τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους για το γ’ τρίμηνο του 2011, περαιτέρω «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Η Commerzbank, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 798 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα, καθώς προχώρησε σε νέο «κούρεμά» τους, το οποίο φθάνει συνολικά το 52% κατά το 2011.
Όπως αναφέρει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, έλαβε υπόψη «τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για τη χρηματοπιστωτική φερεγγυότητα της Ελλάδας και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 26 Οκτωβρίου».
Η Commerzbank είχε καταγράψει και στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 ζημιές 760 εκατ. ευρώ από τις θέσεις ύψους 3 δισ. ευρώ που είχε σε ελληνικά ομόλογα στο τέλος του 2010.
Η τράπεζα παρουσίασε καθαρή ζημιά ύψους 687 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο.
Η RBS, η μεγαλύτερη υπό δημόσιο έλεγχο βρετανική τράπεζα, ανακοίνωσε ότι μείωσε περαιτέρω την αποτίμηση των ελληνικών ομολόγων στο 37% της ονομαστικής αξίας τους (37 σεντ για κάθε ευρώ), μετά το «κούρεμα» κατά 50% που είχε κάνει το πρώτο εξάμηνο του έτους. Από το νέο «κούρεμα» η τράπεζα κατέγραψε ζημιά 142 εκατ. λιρών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Τα λειτουργικά κέρδη της -εξαιρουμένων των λογιστικών κερδών από τις λεγόμενες προσαρμογές της αποτίμησης του χρέους- μειώθηκαν κατά 63% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010 στα 267 εκατ. λίρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Κιλελέρ – Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο
- Κινεζική δοκιμή πλανητικής άμυνας θα χτυπήσει αστεροειδή με ταχύτητα Mach 26
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολη ομάδα η Ναϊμέγκεν – Τα φιλικά μας βοηθούν να συνηθίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους»
- Η Χαμάς εξέλεξε νέο ηγέτη – Είναι ο 65χρονος Χαλίλ αλ-Χάγια, που διαδέχεται τον δολοφονηθέντα Γιαχία Σινουάρ
- Γιος γνωστού καλλιτέχνη ο τραυματίας στην άγρια συμπλοκή ανήλικων στον Πλαταμώνα – «Τον μαχαίρωσαν απρόκλητα»
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442