Υλικά
  • 1 κουτί Sweet and Balance Μίγμα για Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
  • 1 κουτί Sweet and Balance Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα
  • 2 μέτρια Πράσινα Μήλα (400 γραμ. περίπου)

Εκτέλεση

  • Κόβετε τα Μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με 200ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • Τα αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια του μήλου και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους
  • Παρασκευάζετε την Μίγμα για Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες
  • Απλώνετε τα μήλα σε μία στρογγυλή φόρμα με σούστες και από πάνω την έτοιμη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
  • Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο
  • Παρασκευάζετε το Sweet and Balance Φρουί ζελέ με γεύση φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες
  • Αφήνετε το ζελέ να κρυώσει (όχι να πήξει) και ρίχνετε μια μικρή ποσότητα ζελέ πάνω στην κρέμα μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια
  • Βάζετε το γλυκό για λίγα λεπτά στην κατάψυξη μέχρι να πήξει το ζελέ
  • Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο ζελέ και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να πήξει πάλι το ζελέ.
  • Όταν είναι έτοιμο το ξεφορμάρετε
Διαθρεπτικά στοιχεία
Ανά μερίδα 100 γραμ.
Ενέργεια 38 kcal
Πρωτεΐνες 1,4 g
Υδατάνθρακες 6,6 g
Σάκχαρα 2,4 g
Λιπαρά 0,6 g
Κορεσμένα 0,5 g
Εδώδιμες ίνες 1,7 g
Νάτριο 0,04 g
  • Μερίδες ανά γλύκισμα: 14
  • Βάρος μερίδας: 100 γραμ.
  • Ισοδύναμα: 1/3 ισοδύναμο άμυλου
Για περισσότερες συνταγές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη καθώς και πληροφορίες σχετικά με τα Sweet & Balance επισκεφτείτε τη σελίδα www.sweetandbalance.gr

health.in.gr