Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση Παπούλια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητά η Βάσω Παπανδρέου

Παρέμβαση Παπούλια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ζητά η Βάσω Παπανδρέου

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια ζητά η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες. Διαφορετικές απόψεις καταθέτουν βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, ενώ αιχμηρότατη ήταν η δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου Φραγκίσκου Παρασύρη.

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κ.Παπούλια ζητά η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας με ορίζοντα τη διασφάλιση του πακέτου που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου και στη συνέχεια προσφυγή στις κάλπες.

«Η χώρα κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία» δήλωσε η πρώην υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η Βάσω Παπανδρέου είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ήταν η τελευταία φορά που στήριζε μέτρα, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, εκφράζοντας την αντίθεσή της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου, με τη σειρά της, ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με κοινοβουλευτικά και μη μέλη και με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας. Παράλληλα, εκφράζει την αντίθεσή της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Δεν μπορώ να στηρίξω μια επιλογή δημοψηφίσματος ως υπεκφυγή μιας κυβέρνησης που δείχνει απρόθυμη να κυβερνήσει και να αναλάβει την ευθύνη για την πορεία της χώρας από εδώ και στο εξής» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β’ Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι θα καθορίσει τη στάση του εγγράφως, τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος έστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία εξέθετε τις θέσεις του τη στιγμή που όπως, έλεγε, δεν τον άφησαν να μιλήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα, όπως δεν μίλησε κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο παρέπεμψε στην τοποθέτησή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι επρόκειτο να ανεξαρτητοποιηθεί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρτάλης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε λογική ανεξαρτητοποίησης, καθώς και ότι δεν έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με τη θέση που διατύπωσε νωρίτερα η Βάσω Παπανδρέου.

Με το περιεχόμενο και το χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος συνέδεσε την ψήφο του στην διεξαγωγή της ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

«Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω» είπε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να έχω όλα τα στοιχεία, όλες τις παραμέτρους αυτού του προβλήματος. Για τι δημοψήφισμα μιλάμε, ποιο θα είναι το ερώτημα, σε ποια προθεσμία θα γίνει, και πως επίσης θα ανταποκριθούμε στην ολότητα του προβληματισμού που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία». Μιλώντας δε αργότερα στο δελτίο ειδήσεων του Mega, τάχθηκε υπέρ ενός «σχήματος έκτακτης ανάγκης».

Αντίθετα η βουλευτής και πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε ότι είναι στο πλευρό του πρωθυπουργού «για να τον δυναμώσουμε με την ψήφο μας την Παρασκευή, δεχόμενοι, ως κοινοβούλιο, τη δανειακή σύμβαση. Να προχωρήσει μπροστά.»

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας:

«Στην κρισιμότερη στιγμή για τη χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά, ο πολιτικός κόσμος αναμετριέται με την αθλιότητα.

» Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένας απίστευτος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδειχθεί πιο άθλιος από τον άλλον. Κάτω από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, ο λαός πρέπει να ετοιμαστεί για τα χειρότερα που έρχονται, όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας. Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να αντιληφτεί κανείς τι πραγματικά συμβαίνει. Σύντομα κάποιοι θα καταλάβουν σε τίνος τον μύλο κουβαλούσαν νερό. Οι γνωστές ‘συμμορίες’ είναι σε πλήρη διάταξη».

Την κυβέρνηση στηρίζει με δηλώσεις του και ο βουλευτής, Δ.Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας ότι «τα συμφέροντα και το κατεστημένο προσπαθούν και θα προσπαθήσουν να κόψουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται».

»Είναι δεδομένο ότι με την κορυφαία πράξη άμεσης δημοκρατίας του δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση που σημαίνει ότι επιτέλους κεφάλαιο και τραπεζίτες θα πληρώσουν, πολλοί θορυβήθηκαν» τονίζει.

Στο μεταξύ, πέντε βουλευτές, οι Γιάννης Αμοιρίδης, Αθανάσιος Οικονόμου, Χρήστος Μαγκούφης, Ηλίας Θεοδωρίδης και Σπυροπάνος Μαργιέλης, με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητούν «να δοθούν στη δημοσιότητα οι πίνακες με τα ονόματα όσων έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού τα ποσά των οποίων δεν δικαιολογούνται, αλλά και όσων είναι μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου».

Οι πίνακες αυτοί είναι σήμερα μόνο στη διάθεση των βουλευτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024