Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς
Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε για την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρωθυπουργός εξήγγειλε διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Δεν είναι γνωστό τι θα ζητήσει ο κ. Σαμαράς από τον κ. Κάρολο Παπούλια, αλλά η ΝΔ θεωρεί ότι η λύση στο «αδιέξοδο» που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι οι εκλογές και ακολούθως η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής.
Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε για την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ομιλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου ο πρωθυπουργός εξήγγειλε διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση και ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Δεν είναι γνωστό τι θα ζητήσει ο κ. Σαμαράς από τον κ. Κάρολο Παπούλια, αλλά η ΝΔ θεωρεί ότι η λύση στο «αδιέξοδο» που έχει οδηγηθεί η χώρα είναι οι εκλογές και ακολούθως η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής.
Ξεκαθαρίζοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Γ.Μιχελάκης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή», υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «έμμεσο εθνικό διχασμό που διακινδυνεύει την ένταξη στην ΕΕ» και «έσχατο εκβιασμό στον ελληνικό λαό».
Ο πρωθυπουργός, συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, είναι «αδίστακτος και επικίνδυνος, πέταξε στον αέρα σαν κέρμα την παραμονή την Ελλάδας στην Ευρώπη». «Αφού εκβιάζει με την πρόταση μομφής την ίδια την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, θέλει να υποχρεώσει την κοινωνία να αποφασίσει ανάμεσα στον φόβο της και το θυμό της… αντί να αποχωρήσει έντιμα, δυναμιτίζει τα πάντα» τόνισε ο Γ.Μιχελάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442