Μεγάλες απώλειες 2,97% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα
Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και το ελληνικό πρόβλημα. Ωστόσο με τους αναλυτές να προεξοφλούν μεγαλύτερο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και με τον Β.Σόιμπλε να δηλώνει ότι δεν υπάρξει οριστική λύση στις 23 Οκτωβρίου για άλλη μια φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές με τον αντίστοιχο δείκτη να σημειώνει πτώση 7,28%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις στις 752,59 μονάδες, σημειώνοντας βουτιά 2,97%.
Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και το ελληνικό πρόβλημα.
Ωστόσο με τους αναλυτές να προεξοφλούν μεγαλύτερο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και με τον Β.Σόιμπλε να δηλώνει ότι δεν υπάρξει οριστική λύση στις 23 Οκτωβρίου για άλλη μια φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές με τον αντίστοιχο δείκτη να σημειώνει πτώση 7,28%.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις στις 752,59 μονάδες, σημειώνοντας βουτιά 2,97%.
«Αυτό το οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο είναι ότι ενώ στην αρχή υπήρχαν προσδοκίες ότι στις 23 Οκτωβρίου θα υπάρξει μια λύση για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, αυτό με κάποιες δηλώσεις σήμερα απομακρύνθηκε», σχολίασε στο Reuters η Νατάσα Ρουμαντζή, επικεφαλής ανάλυσης στην Πειραιώς Χρηματιστηριακή.
«Δεδομένου ότι στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα, για αυτό είδαμε την πτώση σήμερα», συμπλήρωσε.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε δήλωσε την Δευτέρα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αναμένεται να παρουσιάσουν οριστική λύση για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη στη συνάντηση κορυφής την επόμενη Κυριακή, χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών για το αποτέλεσμα της συνόδου.
O Σόιμπλε επανέλαβε ότι ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ακόμη όμως και τότε η Ελλάδα θα χρειαστεί να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η αγορά ανησυχεί επίσης το ότι μια περικοπή του ελληνικού χρέους μεγαλύτερη του 21% που προβλέπει η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα οδηγούσε πολλές τράπεζες υπό κρατικό έλεγχο.
Στέλεχος της εταιρίας Blackrock, που διενεργεί έλεγχο του δανειακού χαρτοφυλακίου των εγχώριων τραπεζών, δήλωσε σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο ότι ορισμένες ελληνικές τράπεζες ίσως χρειαστεί να κρατικοποιηθούν προσωρινά, εάν υπάρξει μεγάλη περικοπή.
Την Δευτέρα ο τζίρος των συναλλαγών, κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, διαμορφούμενος σε 33,51 εκατ. ευρώ.
«Βουτιά» 7,28% κατέγραψε ο τραπεζικός δείκτης, ενώ για τις αρνητικές τους επιδόσεις ξεχώρισαν και οι δείκτες: Ταξιδίων και Αναψυχής (-6,90%), Πρώτων Υλών (-5,46%), Ασφαλειών (-5,22%) και Ακίνητης Περιουσίας (-4,30%).
Με θετικό πρόσημο έκλεισαν μόνο οι δείκτες Πετρελαίου και Αερίου (0,22%) και Χημικών (0,17%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
- Σίνερ για την κατάκτηση του Wimbledon: «Αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά, πέρασα μία δύσκολη περίοδο»
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442