Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αντιπαράθεση με τους ιδιώτες που μαζεύουν τα σκουπίδια οργανώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μετά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Φυλής από τα ΜΑΤ και την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιωτικές εταιρίες. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να στήσουν μπλόκα στα αμαξοστάσια των δήμων, να παρεμποδίσουν τα ιδιωτικά συνεργεία με συγκεντρώσεις και να καταλάβουν δημοτικά κτίρια. Καλεί, δε, και τους ιδιώτες «να σταματήσουν μόνοι τους, πριν τους σταματήσουν τα "κύματα" των αγανακτισμένων πολιτών». Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση απειλεί με κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μετά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Φυλής από τα ΜΑΤ και την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιωτικές εταιρίες. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να στήσουν μπλόκα στα αμαξοστάσια των δήμων, να παρεμποδίσουν τα ιδιωτικά συνεργεία με συγκεντρώσεις και να καταλάβουν δημοτικά κτίρια. Καλεί, δε, και τους ιδιώτες «να σταματήσουν μόνοι τους, πριν τους σταματήσουν τα «κύματα» των αγανακτισμένων πολιτών». Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση απειλεί με κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ επισημαίνει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλα τα σωματεία μέλη της μετά αυτές τις εξελίξεις να πάρουν πρόσθετα απεργιακά μέτρα, να συγκροτήσουν απεργιακές φρουρές παντού για να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών και ταυτόχρονα θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλες της υπηρεσίες των ΟΤΑ.

»Από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, που ξεκινάνε οι 48ωρες απεργίες δεν δουλεύει τίποτα.

Ενισχύουμε τα απεργιακά μπλόκα στα αμαξοστάσια των Δήμων και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τα επείγοντα δρομολόγια εξυπηρετούνται από τους ιδιώτες, ακυρώνουμε κάθε δρομολόγιο εξυπηρέτησης που πραγματοποιούσαμε μέχρι σήμερα δηλ. Νοσοκομεία, Λαϊκές Αγορές και Σχολεία. Δεν μαζεύουμε τίποτα.

»Παρεμποδίζουμε με μαζικές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών που στήνει η κυβέρνηση.

»Κλείνουμε όλες τις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν και καταλαμβάνουμε όλα τα δημοτικά κτίρια.

»Ταυτόχρονα τη Δευτέρα στις 9.00 το πρωί συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς να αποδυναμώνουμε τα μπλόκα στα αμαξοστάσια, την ώρα που θα συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας».

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το Βήμα, η κυβέρνηση έχει έτοιμα τα Προεδρικά Διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας των δήμων Αττικής και Θεσσαλονίκης και αναμένεται να τα ενεργοποιήσει άμεσα αν δεν ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αυτό έκανε γνωστό, ο υφυπουργός Εσωτερικών Π.Κουκουλόπουλος σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, για το θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών, το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή.

Τυχόν ενεργοποίηση των Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία προβλέπουν την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των οργανικών θέσεων, σημαίνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν ή στην καλύτερη περίπτωση θα μπουν σε εφεδρεία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024