Υποβάθμιση της Ισπανίας από την Standard and Poor’s
Ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα από το «ΑΑ» στο «ΑΑ-», επικαλούμενος την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τους κινδύνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Ο αμερικανικός οίκος δικαιολόγησε την υποβάθμιση αναφερόμενος στην υψηλή ανεργία, στην πιστωτική στενότητα και στο υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα, ενώ δεν απέκλεισε περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας.
Ο οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα από το «ΑΑ» στο «ΑΑ-», επικαλούμενος την επιδείνωση της κρίσης στην Ευρωζώνη και τους κινδύνους για τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Ο αμερικανικός οίκος δικαιολόγησε την υποβάθμιση αναφερόμενος στην υψηλή ανεργία, στην πιστωτική στενότητα και στο υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα, ενώ δεν απέκλεισε περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας.
«Παρά την ανθεκτικότητα των οικονομικών επιδόσεων κατά τη διάρκεια του έτους, διαβλέπουμε αυξημένους κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας λόγω της υψηλής ανεργίας, των αυστηρότερων όρων χρηματοδότησης, το υψηλό επίπεδο του χρέους του ιδιωτικού τομέα και την πιθανή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας των βασικότερων εμπορικών εταίρων της Ισπανίας», τόνισε ο οίκος.
Σημειώνεται πως στις 7 Οκτωβρίου ο Fitch είχε υποβαθμίσει πρώτος την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες στο «AA-» με αρνητικές προοπτικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Γ@μημένοι απατεώνες»: Χάρι και Μέγκαν στα αζήτητα – Οι προδοσίες, η ρήξη με Netflix και Spotify
- Τρεις εφαρμογές για απαγόρευση καπνού και αλκοόλ στους ανηλίκους από 16 Απριλίου
- Ματσούκας μέσα, Τσιμεντερίδης έξω: Βγαίνουν στη σέντρα για δύο μέτρα και δύο σταθμά στη διαιτησία
- ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων είναι γαλάζιο και με υπογραφή «Κυριάκος Μητσοτάκης»
- Χανιά: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό – Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων
- Ο «άλλος δρόμος» του Ολυμπιακού



