Τους υπαλλήλους καθαριότητας και τους σεκιούριτι θέλει να επιστρατεύσει η Οργανωτική Επιτροπή του Λονδίνο 2012. Οι υπεύθυνοι του τομέα αντιντόπινγκ κοντρόλ αποκάλυψαν ότι θα εκπαιδεύσουν τους καθαριστές και τις καθαρίστριες προκειμένου να είναι ικανοί να ανιχνεύουν ύποπτες συμπεριφορές αθλητών αλλά και την ύπαρξη απαγορευμένων ουσιών.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχουν σκοπό να πετύχουν ρεκόρ ελέγχων για ντόπινγκ κοντρόλ και για τον σκοπό αυτό επιστρατεύουν κάθε μέσο.

Σύμφωνα με την εμπειρία από προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το προσωπικό καθαριότητας είχε βρεθεί αντιμέτωπο με ενδείξεις ντοπαρίσματος αθλητών. Για παράδειγμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σολτ Λέικ το 2002, καθαριστές βρήκαν εργαλεία μετάγγισης αίματος στα σκουπίδια σπιτιού που νοίκιαζε η αυστριακή ομάδα σκι, αρκετά μέλη της οποίας τελικώς αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ