Υπέρ της μόχλευσης των πόρων του EFSF ο Κριστιάν Νουαγιέ
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, τάχθηκε υπέρ της μόχλευσης των πόρων ύψους 440 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ - EFSF) για να αυξηθεί η δυνατότητα παρέμβασής του, αλλά χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την αύξηση των κεφαλαίων του Ταμείου.
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ, τάχθηκε υπέρ της μόχλευσης των πόρων ύψους 440 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ – EFSF) για να αυξηθεί η δυνατότητα παρέμβασής του, αλλά χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την αύξηση των κεφαλαίων του Ταμείου.
«Είναι θέμα άποψης, αν οι πόροι είναι αρκετοί», είπε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης, σε ομιλία του στο Τόκιο.
«Δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένεται μία αύξηση στο ίδιο το ΕΤΧΣ, αλλά προσωπικά είναι ανοικτός σε οποιοδήποτε σχέδιο, το οποίο θα επέτρεπε τη μόχλευση των υφιστάμενων πόρων, ώστε να παρασχεθεί μεγαλύτερη παρεμβατική ικανότητα» συμπλήρωσε.
Ο κ. Νουαγιέ είπε ακόμα ότι οι γαλλικές τράπεζες καθυστέρησαν να μειώσουν την εξάρτησή τους από χρηματοδότηση σε δολάρια, αλλά σημείωσε ότι η έκθεσή τους στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης είναι μικρή σε σχέση με τα κεφάλαιά τους.
Ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι δήλωσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg, ότι οι πόροι του ΕΤΧΣ πρέπει να αυξηθούν πολύ σύντομα σε 2 τρισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί με επιτυχία η κρίση στην Ευρωζώνη.
«Είμαι πολύ ανήσυχος ότι τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Χρειάζεστε ένα τεράστιο “μπαζούκα” τουλάχιστον 2 τρισ. ευρώ, αλλά δεν μπορείτε να περιμένετε τρεις μήνες, πρέπει να το κάνετε στις προσεχείς λίγες εβδομάδες», τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Σπανούλης επέλεξε τον Άρη γιατί πάντα του άρεσε να αλλάζει τις ισορροπίες
- Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]
- Θρίλερ στη Γαλλία: Βρέθηκε σορός κοντά στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη της 11χρονης
- Τα ριμπάουντ θα κάνουν και πάλι την διαφορά για τον Ολυμπιακό
- Σοκ στην Φρανκφούρτη: Τουλάχιστον 10 τραυματίες στο αεροδρόμιο μετά από κατάρρευση ρύγχους σταθμευμένου αεροσκάφους
- Γαλλία: Μαχητικά αναχαίτισαν την περασμένη εβδομάδα ρωσικά αεροσκάφη 11 φορές πάνω από τη Βαλτική
- Tonight the Music Seems So Loud: Η ιστορία του Τζορτζ Μάικλ πίσω από τα πρωτοσέλιδα
- ΕΠΟ: Ο Γκαγκάτσης δεν απάντησε στις καταγγελίες Καραπαπά για τη διαιτησία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)










![Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/nafpaktos-miterakoritsaki-1200x675-1-315x220.webp)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442