Ισχυρό ενδιαφέρον από το Κατάρ για επενδύσεις σε ενέργεια και Ελληνικό
Την αισιοδοξία ότι θα αρχίσουν να εισρέουν επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα τροφοδότησε η ανανέωση του ενδιαφέροντος του Κατάρ για το Ελληνικό και επιπλέον η διάθεσή τους να επενδύσουν στην ενέργεια, αγοράζοντας μετοχές οργανισμών που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία αποκρατικοποίησης, όπως η ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ.
Την αισιοδοξία ότι θα αρχίσουν να εισρέουν επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα τροφοδότησε η ανανέωση του ενδιαφέροντος του Κατάρ για το Ελληνικό και επιπλέον η διάθεσή τους να επενδύσουν στην ενέργεια, αγοράζοντας μετοχές οργανισμών που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία αποκρατικοποίησης, όπως η ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ.
H δημιουργία 1.500 θέσεων εργασίας στα ορυχεία χρυσού της Χαλκιδικής, εκ των οποίων οι 500 θα ανοίξουν άμεσα, δίνει στην κυβέρνηση το dικαίωμα να ελπίζει για ανάπτυξη αλλά και στέλνει ένα μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς άλλες χώρες ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα εμπιστοσύνης στην οποία αξίζει κανείς να επενδύσει τα κεφάλαιά του.
«Είναι μια εν δυνάμει πλούσια χώρα, που στο παρελθόν έκανε απλώς κακή διαχείριση αυτών των πόρων, αλλά και κακή διαχείριση του πολυτάλαντου, μορφωμένου και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού της. Αυτό πλέον αλλάζει και αλλάζει με πολύ γοργούς ρυθμούς», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Καλίφα αλ Τάνι και τον πρωθυπουργό Χαμάντ Βιν Γιάσιμ Βιν Γιαμπρ αλ Τάνι.
Στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν παρών και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος «τρέχει» πλέον μετά την παραίτηση του Χάρη Παμπούκη το σχέδιο του Ελληνικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται «Τα Νέα, οι Καταριανοί επανέλαβαν στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στο Ελληνικό και ο υπουργός Περιβάλλοντος αναμένεται να μεταβεί εντός του Οκτωβρίου στην Ντόχα για περαιτέρω συνομιλίες, στις οποίες θα περιληφθούν και οι προοπτικές εξαγοράς μεγάλου πακέτου μετοχών κρατικών επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας, όπως η Εταιρεία Φυσικού Αερίου και τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα κοινωνική δομή ετοιμάζεται στο Δήμο Αθηναίων
- Ο Τζόουνς Γκαρσία σχολίασε ξανά σε ανάρτηση του Μοντέρο για τον Ολυμπιακό (pic)
- «Εκτέλεση εν ψυχρώ»: Γιγαντοπανό της ΚΝΕ στη Βουλή για τον 20χρονο στο Άργος
- Κατερίνα Καινούργιου: Το πρώτο καλοκαίρι με την κόρη της – Οι καλοκαιρινές φωτογραφίες στην Πάρο
- Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την επιστροφή Αμερικανών από τον Κονγκό – Στέλνουν πολίτες με Έμπολα σε τρίτες χώρες
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442