Συνεδρίασε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Ευ. Βενιζέλο
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας. Το Συμβούλιο, το οποίο συστάθηκε με τον νόμο 3867/2010, έχει ως στόχο να παρακολουθεί τη σχέση και δυναμική μεταξύ των συστημάτων της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις κεφαλαιαγορές, το τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα, καθώς και την προληπτική δράση κατά ακραίων καταστάσεων και κρίσεων.
Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.
Το Συμβούλιο, το οποίο συστάθηκε με τον νόμο 3867/2010, έχει ως στόχο να παρακολουθεί τη σχέση και δυναμική μεταξύ των συστημάτων της οικονομίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις κεφαλαιαγορές, το τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα, καθώς και την προληπτική δράση κατά ακραίων καταστάσεων και κρίσεων.
Επίσης, στόχος είναι η διασφάλιση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των εθνικών ανεξάρτητων εποπτικών αρχών του χρηματοοικονομικού τομέα, για τον συντονισμό της χρηματοοικονομικής πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.
Στη συνεδρίαση, μετείχαν, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, ο υποδιοικητής της ΤτΕ, Ιωάννης Παπαδάκης, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Π. Θωμόπουλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αν. Γαβριηλίδης και ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλ. Πλασκοβίτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέος σεισμός 6.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρόφιμα από χρυσό
- Ελλάδα – Γερμανία: Βαθιά ελλειμματικό παραμένει το διμερές εμπόριο
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]


