Κάτω από τις 800 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στην αγορά την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 800 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στην αγορά την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 800 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Στις 11:45 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 1,25% στις 792,55 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 7 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 1,17%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 0,05% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,79%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 2,18%.
Μεταξύ των μετοχών με τον υψηλότερο τζίρο, ξεχώριζαν οι ΟΠΑΠ (+2,38% στα 7,73 ευρώ), Εθνική (-1,81% στα 2,72 ευρώ), ΔΕΗ (-2,80% στα 5,90 ευρώ), 3Ε (-2,76% στα 13,02 ευρώ), Eurobank (-2,08% στα 0,95 ευρώ), ΟΤΕ (-1,25% στα 3,16 ευρώ) και Alpha Bank (-1,45% στα 1,36 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 44 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 18 σε θετικό, ενώ 23 ήταν αμετάβλητες.
Στην αγορά ομολόγων, το spread του 10ετούς τίτλου υποχωρούσε στις 2.056 μονάδες από 2.067 στο άνοιγμα της αγοράς και η απόδοσή του υποχωρούσε στο 22,54% από 22,91%.
Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου σημείωνε πτώση στο 64,32% από 66,56% στο άνοιγμα της αγοράς.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι επίσης σε αρνητικό έδαφος, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE-100 σημείωνε πτώση 1,23% στις 5.132,83 μονάδες, στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 υποχωρούσε κατά 1,24% στις 2.990,24 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DΑΧ ήταν χαμηλότερα κατά 2,12% στις 5.520,13 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.700,29 μονάδες με ανεπαίσθητες απώλειες 0,01%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά στον «αέρα» η Κεντρική Επιτροπή – Παρόντες οι «κομμένοι» – Εν αναμονή αποφάσεων
- BILD: «Έκλεισε αριστερό μπακ η Άουγκσμπουργκ» – Τι γράφουν για τον Γιαννούλη
- Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση στο σπίτι της Βάγιας Νέστορα
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442