Μολυσμένα πεπόνια προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων στις ΗΠΑ
Τουλάχιστον 13 άτομα πέθαναν και ακόμη 72 μολύνθηκαν από λιστερίωση, αφού έφαγαν μολυσμένα πεπόνια στις ΗΠΑ. Ακόμα τρεις θάνατοι μπορεί να συνδέονται με τα μολυσμένα πεπόνια, εκτιμούν αξιωματούχοι. Το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής περισσότερες από 18 πολιτείες έχουν αναφέρει μολύνσεις λιστερίωσης.
Τουλάχιστον 13 άτομα πέθαναν και ακόμη 72 μολύνθηκαν στις ΗΠΑ από λιστερίωση, αφού έφαγαν μολυσμένα πεπόνια. Ακόμα τρεις θάνατοι μπορεί να συνδέονται με τα μολυσμένα πεπόνια, εκτιμούν αξιωματούχοι.
Η λιστερίωση είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από κοινό συμβιωτικό οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται στο νερό, τα βιομηχανικά επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κόπρανα κατοικίδιων και άγριων ζώων και εκδηλώνεται-σε βαριά μορφή-ως σηψαιμία, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, ενδομήτριες ή αυχενικές μολύνσεις σε εγκύους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του

