Μία μετοχή, ονομαστική και αμεταβίβαστη, ιδιοκτησίας του Δημοσίου θα έχει η εταιρεία διαχείρισης υδρογονανθράκων
Μία μετοχή, ονομαστική και αμεταβίβαστη, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου θα έχει η εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του κράτους, για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Μία μετοχή, ονομαστική και αμεταβίβαστη, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου θα έχει η εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση των δικαιωμάτων του κράτους, για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Αυτό προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της «Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων», που προωθείται από το ΥΠΕΚΑ για δημόσια διαβούλευση και υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς.
Το σχέδιο ΠΔ ρυθμίζει τις αρμοδιότητες της εταιρίας οι οποίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνουν:
– Τη διαχείριση των δικαιωμάτων αναζήτησης, έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε χερσαίες και υποθαλάσσιες περιοχές στις οποίες η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.
– Την αξιολόγηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες.
– Την επεξεργασία και διαχείριση των στοιχείων που προκύπτουν από τις ερευνητικές ή παραγωγικές γεωτρήσεις.
– Την εισήγηση προς το ΥΠΕΚΑ για τις προτεινόμενες περιοχές για έρευνες υδρογονανθράκων.
– Την χορήγηση των αδειών αναζήτησης υδρογονανθράκων.
– Την διεξαγωγή των διαγωνισμών για έρευνα και εκμετάλλευση και η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ξεκινήσει το διαγωνισμό για την προσέλκυση εταιριών που θα πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άλμπα Βερολίνου – ΑΕΚ 88-93: Νίκησε στην παράταση και στους «8» θα έχει πλεονέκτημα έδρας
- Gothenburg: Υποχωρεί η Ελλάδα στον Δείκτη Φιλελεύθερης Δημοκρατίας – Έχασε τρεις θέσεις σε ένα χρόνο
- Περιστέρι Betsson – ΠΑΟΚ 88-80: «Γλυκιά» ήττα για τον «δικέφαλο» και πρόκριση στους «4» FIBA Europe Cup (vid)
- Νέα Μάκρη: Η στιγμή των πυροβολισμών μεταξύ Τούρκων μαφιόζων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Όταν ο Τιμοτέ Σαλαμέ έκανε μπαλέτο: Βίντεο-ντοκουμέντο και ένα χαμένο από αλαζονεία Όσκαρ
- Βενεζουέλα: Απομακρύνθηκε ο επί 12 χρόνια υπουργός Άμυνας



