Δεν έχει γίνει συζήτηση στην κυβέρνηση για «κούρεμα» 50%, λέει ο Ηλ. Μόσιαλος
Η κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει κανένα σενάριο για περικοπή 50% του ελληνικού χρέους, δήλωσε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, επιχειρώντας να διαψεύσει τη σχετική φημολογία που έχει κατακλύσει τις διεθνείς αγορές.
Η κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει κανένα σενάριο για περικοπή 50% του ελληνικού χρέους, δήλωσε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
«Σε επίπεδο κυβέρνησης δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια συζήτηση», είπε ο κ. Μόσιαλος ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σχέδια ελεγχόμενης πτώχευσης που περιλαμβάνουν «κούρεμα» του χρέους κατά 50%.
Ο κ. Μόσιαλος είπε ακόμα ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014.
Δημοσιεύματα ανέφεραν και πάλι την Δευτέρα σενάρια για περικοπή του ελληνικού χρέους κατά 50%, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του 21% (σε όρους καθαρής παρούσας αξίας – net present value) που προβλέπει το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων που είναι σε εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα έχει ανέλθει στο 85%, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ κοντά στον στόχο για 90%.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η 11άδα του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με την Μπέτις (pic)
- «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική – Ισχυρή βροχόπτωση χτυπά την Αθήνα
- Προπονητής Σενεγάλης: «Ζητώ συγγνώμη, απλώς προσπάθησα να προστατεύσω τους παίκτες μου από την αδικία»
- Κατερίνα Λιόλιου: «Λογαριασμός», το νέο viral hit της τραγουδίστριας
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση 27χρονης από τον 24χρονο – Την εγκατέλειψε κι έτρεχε πίσω από τη μηχανή του
- Βρίσκεται στο Βερολίνο η 16χρονη Λόρα; – Σε συναγερμό οι ελληνικές αρχές