Τα δύο κρίσιμα ραντεβού που θα κρίνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Σε δύο κρίσιμες συναντήσεις εστιάζεται το ενδιαφέρον αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία· στη συνάντηση που θα έχει μέσα στο επόμενο 24ωρο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον και στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, την Τρίτη.
Σε δύο κρίσιμες συναντήσεις εστιάζεται το ενδιαφέρον αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία· στη συνάντηση που θα έχει μέσα στο επόμενο 24ωρο ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον και στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, την Τρίτη.
Ο υπουργός Οικονομικών θα έχει στην αμερικανική πρωτεύουσα επαφές με την τρόικα και με ομολόγους του από αναδυόμενες οικονομίες του πλανήτη, όπως η Βραζιλία και η Ινδία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν Τα Νέα.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συνάντηση που θα έχει με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία γνωρίζει σε βάθος το ελληνικό πρόβλημα και έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα και από τις χώρες της ευρωζώνης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να μιλήσει την επομένη σε συνέδριο των Γερμανών βιομηχάνων, ενώ το ίδιο βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στη συνάντηση αυτή, δεδομένου ότι η Αθήνα διαπιστώνει τις τελευταίες ημέρες μια θετική στορφή της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα και και γενικά απέναντι στην ανάγκη γιαάμεση διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Ο πρωθυπουργός θα έχει σημαντικές συναντήσεις και στη Βαρσοβία, όπου θα μεταβεί την Πέμπτη στο πλαίσιο της Διάσκεψης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων