Ανησυχία προκαλεί τυφώνας στην Ιαπωνία με κατεύθυνση τη Φουκουσίμα
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται στην Ιαπωνία μετά το πέρασμα του τυφώνα Ρόκε από τη χώρα. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο τυφώνας αναμένεται να περάσει από τη Φουκουσίμα και εκφράζονται φόβοι ότι ραδιενεργό νερό θα μεταφερθεί μέσω της βροχής στη θάλασσα.
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται στην Ιαπωνία μετά το πέρασμα του τυφώνα Ρόκε από τη χώρα. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο τυφώνας αναμένεται να περάσει από τη Φουκουσίμα και εκφράζονται φόβοι ότι ραδιενεργό νερό θα μεταφερθεί μέσω της βροχής στη θάλασσα.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC στο Τόκιο, ραδιενεργό νερό εξακολουθεί να υπάρχει στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα και υπάρχει ανησυχία ότι αυτό μπορεί να υπερχειλίσει με τις βροχές.
Ο τυφώνας αναμένεται μετά τη Φουκουσίμα να κατευθυνθεί βορειο-ανατολικά, όπου οι κάτοικοι των περιοχών παλεύουν ακόμα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
Ένας άνδρας σκοτώθηκε στην πόλη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, όταν παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε από τις καταρρακτώδεις βροχές, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
Ένας άλλος άνδρας, 79 ετών, βρέθηκε νεκρός σε ποτάμι στην γειτονική επαρχία Εχίμε, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Ένας 66χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσε από τη στέγη τριώροφου κτιρίου, όπου καθάριζε τις υδρορροές μετά την καταιγίδα.
Στην περιφέρεια Γκίφου, η οποία βρίσκεται 250 χιλιόμετρα ανατολικά του Τόκιο, ένα αγόρι έχασε τη ζωή του και ένας 84χρονος αγνοείται.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις.
Περίπου 1,3 εκατομμύρια κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις κεντρικές και δυτικές περιοχές, μετέδωσε το NHK. Η προειδοποίηση ήρθη λίγο αργότερα, ωστόσο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κινδύνους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- «The Beloved» – Ο Χαβιέ Μπαρδέμ απέναντι σε μια τρομακτική σχέση πατέρα-κόρης
- «Ο Μουρίνιο επιστρέφει στη Ρεάλ! Οριστική συμφωνία της βασίλισσας με τον Πορτογάλο τεχνικό»
- Ισπανία: Ελληνίδες τουρίστριες τραυματίστηκαν στη Μινόρκα – Έπεσε μέρος μπαλκονιού
- Δημόσια τέχνη και βιώσιμες μετακινήσεις στην Άρτα
- Ο Γουίλεμ Νταφόε στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας «Πάρτυ Γενεθλίων»
- Gen Z: Παλεύει με κόλπα για δουλειά, ενώ Millennials, Gen X και Βaby Βoomers… από το σχολείο στο γραφείο
- «Ο Ολυμπιακός τον πρώτο λόγο για την απόκτηση του Τουμπέλις»
- Μέση Ανατολή: 25 δισ. δολάρια έχει κοστίσει ο πόλεμος στις εταιρείες – Η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442