Ανοιχτά πανεπιστήμια ψηφίζουν χιλιάδες φοιτητές μέσω του Facebook
Την ώρα που η ένταση στα πανεπιστήμια κλιμακώνεται και τα τμήματα που έχουν βάλει «λουκέτο» έχουν ξεπεράσει πλέον τα 300, ένα νέο φοιτητικό κίνημα που λέει «όχι» στις καταλήψεις και ψηφίζει ανοιχτά πανεπιστήμια γεννιέται μέσω του Facebook.
Την ώρα που η ένταση στα πανεπιστήμια κλιμακώνεται και τα τμήματα που έχουν βάλει «λουκέτο» έχουν ξεπεράσει πλέον τα 300, ένα νέο φοιτητικό κίνημα που λέει «όχι» στις καταλήψεις και ψηφίζει ανοιχτά πανεπιστήμια γεννιέται μέσω του Facebook.
Η αρχή έγινε δύο εβδομάδες πριν, το βράδυ που αποφασίστηκε η κατάληψη στην πρώην ΑΣΟΕ. Τρεις φοιτητές άγνωστοι μεταξύ τους δημιούργησαν τρεις διαφορετικές σελίδες στο Facebook, ζητώντας να ανοίξει η σχολή τους.
Αυτό στάθηκε αφορμή να γνωριστούν, να κρατήσουν μία από τις τρεις σελίδες και στην τελευταία γενική συνέλευση να έρθουν δεύτεροι με μόλις 84 ψήφους διαφορά πίσω από την ΠΑΣΠ που ήταν υπέρ της κατάληψης, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Σήμερα η σελίδα τους μετρά 1.206 μέλη, ενώ η κίνησή τους βρήκε μιμητές στο ΕΜΠ, στη Νομική και την Ιατρική Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα πρώτα ματς της 20ης αγωνιστικής (pic)
- Ουκρανία: Έρχεται το τέλος του πολέμου; Η αμερικανική διαρροή για εκλογές και το νέο «τελεσίγραφο» Τραμπ
- Κηφισιά – Ατρόμητος 0-1: «Άλμα» παραμονής, με γκολ του Ουκάκι στο ντεμπούτο του!
- Ο Άνταμ Σάντλερ νοσταλγεί τη συνεργασία του με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην ταινία «Χτυπημένος από έρωτα»
- Αιματηρό επεισόδιο στο Γαλάτσι – Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο
- Μιλάνο: Σοβαρά επεισόδια με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

