Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολοκληρώθηκε το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε το άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη

Συνεδρίασε την Κυριακή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη. Υπό την πίεση των Βρυξελλών, για την 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αποφασίστηκε η λήψη νέων μέτρων. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι κεντρικός άξονας στο νέο πακέτο μέτρων θα είναι η φορολόγηση των ακινήτων. Τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, ο οποίος αυτήν την ώρα ενημερώνει τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συνεδρίασε την Κυριακή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη.

Υπό την πίεση των Βρυξελλών, για την 6η δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αποφασίστηκε η λήψη νέων μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο.

Αυτήν την ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενημερώνει για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο κεντρικός άξονας των μέτρων θα είναι η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα (κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ αναφέρουν ότι θα ανακοινωθούν μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ έως 2,5 δισ. ευρώ.

Για τα νέα μέτρα προϊδέασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, πάση θυσία.

«Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μία καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπίας και να μείνουμε στο ευρώ» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Πρώτη προτεραιότητα μας: Μία σίγουρη πορεία. Να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε το δικαίωμα να την αφήσουμε στη μέση, γιατί αν μείνει στη μέση, θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες».

«Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, δεν απέκλεισε νέα μέτρα, μέσω του νέου φορολογικού, για να καλυφθούν οι αποκλίσεις, εάν χρειαστεί, αναγνωρίζοντας πως για τις αποκλίσεις, πέραν των επιπτώσεων της ύφεσης, ευθύνη έχουν και οι υστερήσεις που υπήρξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου ελήφθη από τον πρωθυπουργό αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ νωρίς το πρωί της Κυριακής τα μέτρα οριστικοποιήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Γ.Παπανδρέου με τον Ευ.Βενιζέλο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από την έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου άρχισε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε στις 15:00 την Κυριακή, υπό το βαρύ κλίμα των σεναρίων περί χρεοκοπίας ή παγώματος της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων του Ευ.Βενιζέλου για τα νέα μέτρα, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024