Την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εκπληρώσει πλήρως τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος και τα επόμενα χρόνια, καθώς και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σταθεροποίησης για την επίτευξη αυτών των στόχων, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. Πρόσθεσε ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επανέλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και είπε πως αναμένει από την τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι μέσα στην ημέρα ο Όλι Ρεν είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, το πρωί, όπως ανέφερε ο υπουργός, και το απόγευμα μετά την ανακοίνωση των μέτρων.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογράμμισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση -συμπεριλαμβανομένου του τέλους επί της ακίνητης περιουσίας- κινούνται στην κατεύθυνση για την επίτευξη αυτών των στόχων.

Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, η Ελλάδα πρέπει να πετύχει τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους και να εφαρμόσει τις συμφωνημένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση από τους εταίρους.

Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών, τη βελτίωση των προοπτικών για τους Έλληνες πολίτες σε ότι αφορά την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και την ευημερία, υπογράμμισε ο Ολι Ρεν.

Ο Φινλανδός επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επανέλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για την παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις ελληνικές αρχές.

«Όταν η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, αναμένω από την τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοτικός επίτροπος.

Σύμφωνα με τον Όλι Ρεν, η συμβολή του ιδιωτικού τομέα θα είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας, παράλληλα με την μείωση των επιτοκίων και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων.

Καταλήγοντας, ο κοινοτικός επίτροπος κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να οριστικοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες και να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατόν τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ο Όλι Ρεν σημείωσε ότι αναμένει από το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία την ερχόμενη Παρασκευή να «ξεπεράσει τα τελευταία εμπόδια» σε αυτό το θέμα.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων αναφέρει ότι η επικύρωση της μεταρρύθμισης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης στα κράτη μέλη αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο