Κρίσιμη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης για την Ελλάδα
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης θα ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη, την απόφασή του σχετικά με το σύννομο ή μη των ενισχύσεων που παρείχε η Γερμανία στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, αλλά και για το σύννομο ή μη της συμμετοχής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας έχουν προσφύγει οικονομολόγοι και άλλοι επιστήμονες εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον μηχανισμό στήριξης της χώρας μας.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης θα ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη την απόφασή του σχετικά με το σύννομο ή μη των ενισχύσεων που παρείχε η Γερμανία στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας, αλλά και για το σύννομο ή μη της συμμετοχής της χώρας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας έχουν προσφύγει οικονομολόγοι και άλλοι επιστήμονες εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον μηχανισμό στήριξης της χώρας μας.
Η απόφαση του Δικαστηρίου της Καρλσρούης θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα καθορίσει το μέλλον του EFSF και θα αποτελέσει οδηγό για αντίστοιχες μελλοντικές προσφυγές. Θα κρίνει, δε, σε μεγάλο βαθμό τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την επικύρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Σημειώνεται πως με βάση την εν λόγω απόφαση το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να αποφασίσει στις 29 Σεπτεμβρίου για την επέκταση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα ακολουθήσει μια ημέρα αργότερα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Γερμανίας.
Τέλος, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει την απόφαση του Δικαστηρίου για την συμμετοχή της Γερμανίας στο μηχανισμό αρωγής της Ελλάδας και της Ιρλανδίας και προσανατολίζεται – ανάλογα με το σκεπτικό της απόφασης – να καθορίσει νέες απαιτήσεις αναφορικά με την εμπλοκή των κοινοβουλίων σε παρόμοιες αποφάσεις μελλοντικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβαθμίζονται οι εσωτερικές διαδρομές σε μεγάλο άλσος της Αττικής
- Το παρασκήνιο της κόντρας του Αταμάν με τον Μαρτίνεθ (vid)
- Ο έρωτας της Τζέιν Φόντα και του Τεντ Τέρνερ – «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τσακωμούς»
- Τρόφιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 162 χλμ στην εθνική οδό
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αυτοδιοικητικό-Επιχειρηματικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Παράπονα του Κομπανί για τη διαιτησία: «Πολλές αποφάσεις εναντίον μας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442