H Αθήνα φέρεται να βολιδοσκόπησε «εσπευσμένη» εκταμίευση του β’ πακέτου
Η ελληνική κυβέρνηση βολιδοσκόπησε την ευρωζώνη, σε μια προσπάθεια να επισπευσθεί η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου στήριξης, προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση όσον αφορά στον στόχο του ελλείμματος, χωρίς όμως να υποβάλει επίσημη πρόταση, είπαν στο Reuters πηγή κοντά στην τρόικα. Ωστόσο, αυτό είναι απίθανο να συμβεί, πρόσθεσε ο ίδιος. Από την πλευρά του, το υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει επισήμως τα παραπάνω, ωστόσο στέλεχος του διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια κίνηση από την κυβέρνηση.
Η ελληνική κυβέρνηση βολιδοσκόπησε την ευρωζώνη, σε μια προσπάθεια να επισπευσθεί η εκταμίευση του δεύτερου πακέτου στήριξης, προκειμένου να καλυφθεί η υστέρηση όσον αφορά στον στόχο του ελλείμματος, χωρίς όμως να υποβάλει επίσημη πρόταση, είπε στο Reuters πηγή κοντά στην τρόικα. Ωστόσο, αυτό είναι απίθανο να συμβεί, πρόσθεσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του, το υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει επισήμως τα παραπάνω, ωστόσο στέλεχος του διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια κίνηση από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, δημοσίευμα της Καθημερινής ανέφερε την Τρίτη ότι η χώρα ενδεχομένως να ζητήσει από τους εταίρους της στην ευρωζώνη το νέο πακέτο στήριξης να καταβληθεί έως τα τέλη του 2013 αντί του 2014, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές.
«Έριξαν αυτή την ιδέα χωρίς να υποβάλουν επίσημη πρόταση. Δεν νομίζω ότι θα προχωρήσει», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος κοντά στο κλιμάκιο των επιθεωρητών της τρόικας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ωστόσο, στέλεχός του, που θέλησε επίσης να διατηρήσει την ανωνυμία του, το διέψευσε.
«Δεν είναι αλήθεια, θα ήταν παράλογο», είπε στο Reuters, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442