Και οι Ιταλοί θα βλέπουν τις φορολογικές δηλώσεις τους στο Διαδίκτυο
Η κυβερνητική πλειοψηφία του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσε στην Γερουσία τροπολογίες, οι οποίες αλλάζουν μεγάλο μέρος της έκτακτης δέσμης μέτρων, η οποία ανακοινώθηκε στις 13 του περασμένου Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, όλοι οι δήμοι της χώρας θα μπορούν στο εξής να αναρτούν στο Διαδίκτυο τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών.
Η κυβερνητική πλειοψηφία του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσε στην Γερουσία τροπολογίες, οι οποίες αλλάζουν μεγάλο μέρος της έκτακτης δέσμης μέτρων, η οποία ανακοινώθηκε στις 13 του περασμένου Αυγούστου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, όλοι οι δήμοι της χώρας θα μπορούν στο εξής να αναρτούν στο Διαδίκτυο τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών.
Οι φορολογούμενοι, παράλληλα, θα πρέπει να αναφέρουν στις δηλώσεις τους ποιους τραπεζικούς οργανισμούς διατηρούν μόνιμα (υπό την μορφή λογαριασμών, επενδύσεων, πακέτων μετοχών κ.λπ.) και αν έχουν συνάψει επίσης σχέσεις με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό τομέα.
Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή, οι τροπολογίες της ιταλικής Κεντροδεξιάς προβλέπουν υποχρεωτική φυλάκιση για όσους «κρύβουν» από τις δηλώσεις τους ποσά υψηλότερα των τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, αποφάσισε να καταργήσει την έκτακτη εισφορά όσων κερδίζουν πάνω από 90.000 ευρώ το χρόνο.
Η φορολογική αυτή παρέμβαση είχε αποφασισθεί αρχικά για να διευκολυνθεί η συγκέντρωση 45,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από περικοπές και νέους φόρους, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Για την τοπική αυτοδιοίκηση, εξάλλου, η μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους και τις περιφέρειες της Ιταλίας, από τα αρχικά 9 δισ. ευρώ πρόκειται να περιορισθεί στα 7,2 δισ. ευρώ.
Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάνι Αλεμάνο, επέκρινε έντονα τις κυβερνητικές προτάσεις. «Πρόκειται για αλλαγές απαράδεκτες (…) πρέπει να γίνουν δεκτές από το κοινοβούλιο οι προτάσεις των υπεύθυνων της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Ο Μπερλουσκόνι παρά ταύτα ελπίζει να καταφέρει να πετύχει την έγκριση των οικονομικών μέτρων στη γερουσία της Ρώμης, πριν από την πανιταλική απεργία που έχει προκηρύξει το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil για τις 6 Σεπτεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442