Ηλεκτρική συμμαχία για Volvo και Siemens
Οι δύο βιομηχανίες ενώνουν τις δυνάμεις στον τομέα εξέλιξης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με στόχο ένα ηχηρό παρών και ένα αντίστοιχο μερίδιο στην "πίτα" των ηλεκτροκίνητων.
Τη συνεργασία τους για την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων προτάσεων ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες με στόχο να ξεκινήσουν δοκιμές εξέλιξης των καρπών της συμμαχίας τους ήδη από το τέλος της χρόνιας.
Αναλυτικότερα, ο ρόλος της γερμανικής φίρμας είναι, ότι σε συνεργασία με τη Volvo, θα αναλάβει την εξέλιξη των ηλεκτροκινητήρων και των συστημάτων φόρτισης των σουηδικών μοντέλων.
Η Siemens αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από τους επόμενους μήνες δοκιμές εξέλιξης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σε ελεγχόμενο περιβάλλον, προκειμένου στα τέλη του 2012 να υπάρξει ένας στόλος 200 ηλεκτροκίνητων Volvo που θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Volvo, Stefan Jacoby, στη σχετική ανακοίνωση “στόχος μας είναι να είμαστε οι πρώτοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης. Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει την προσπάθειά μας για την κατάκτηση της ολοένα αναπτυσσόμενης αγοράς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων”.
Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Doug Speck, επικεφαλής marketing και πωλήσεων της σουηδικής φίρμας, το λανσάρισμα υβριδικών και αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volvo στις ΗΠΑ προέχει έναντι των πετρελαιοκίνητων.
Όσον αφορά τη Siemens, σε ανακοίνωση του επικεφαλής του τομέα βιομηχανικών εφαρμογών, Siegfried Russwurm, η συνεργασία με τη Volvo χαρακτηρίζεται ως “ορόσημο στην εξέλιξη συστημάτων και εξαρτημάτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων με σκοπό την μαζική παραγωγή. Ένας από τους μακροπρόθεσμους στόχους μας να αναγάγουμε της Siemens σε ένα παγκόσμιο προμηθευτή εξαρτημάτων για ηλεκτροκίνητες προτάσεις”.
auto.in.gr
- Τα «αόρατα» σκυλάκια των καταφυγίων: Ψυχές που καρτερούν μια ζεστή αγκαλιά
- Κρήτη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή στον ΒΟΑΚ – Η μηχανή του συγκρούστηκε με βαν
- Ισαίος: Η γέφυρα μεταξύ Λυσία και Δημοσθένη
- Κάτω Αχαΐα: Πυροβόλησαν στο κεφάλι νεαρό με αεροβόλο όπλο
- Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Jurassic Park»
- Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την περίπτωση του Πουλακίδα
- Κίνηση στους δρόμους: Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Προβλήματα και στην Αττική Οδό
- Ανάλυση δεδομένων: Η ζέστη σκοτώνει κατά μέσο όρο ένα άτομο το λεπτό σε όλο τον κόσμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442