Στο μικροσκόπιο της BlackRock οι τράπεζες
Πλήθος ελέγχων στις ελληνικές τράπεζες θα διενεργεί από σήμερα, Δευτέρα, η αμερικανική ελεγκτική εταιρεία BlackRock Solutions. Η BlackRock θα αξιολογήσει με βάση την μεθοδολογία της το επίπεδο των επισφαλειών των Αγροτική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και των υπό συγχώνευση τραπεζών Alpha Bank και Eurobank. Ο έλεγχος του διεθνούς οίκου θα επεκταθεί σε 18 τράπεζες, θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων που ξεπερνούν τα 250 δισ. ευρώ.
Πλήθος ελέγχων στις ελληνικές τράπεζες θα διενεργεί από σήμερα, Δευτέρα, η αμερικανική ελεγκτική εταιρεία BlackRock Solutions.
Η BlackRock θα αξιολογήσει με βάση την μεθοδολογία της το επίπεδο των επισφαλειών των Αγροτική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και των υπό συγχώνευση τραπεζών Alpha Bank και Eurobank.
Ο έλεγχος του διεθνούς οίκου θα επεκταθεί σε 18 τράπεζες, θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων που ξεπερνούν τα 250 δισ. ευρώ.
Το σχετικό πόρισμα θα δοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα κάνει τις απαραίτητες προβολές με βάση την εκτιμώμενη κερδοφορία των ιδρυμάτων την προσεχή τριετία, προκειμένου να διαπιστώσει τις αντοχές των τραπεζών με κριτήριο τα κεφάλαια πρώτης διαβαθμίσεως .
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ορισμένες τράπεζες δεν διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, η Τράπεζα της Ελλάδος θα ζητήσει ενίσχυση των κεφαλαίων τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τετέι: «Να με θυμούνται ως πρωταθλητή στον Παναθηναϊκό» (vid)
- Σομαλία: Την Τουρκία επισκέπτεται ο πρόεδρός της τέσσερις ημέρες αφότου το Ισραήλ αναγνώρισε τη Σομαλιλάνδη
- Κολωνάκι: Το «μοιραίο» λάθος του γιου με το κλειδί του διαμερίσματος – Όταν γελούσε περιγράφοντας τη φωτιά
- Έβγαλαν «μαχαίρια» οι φανατικοί του Stranger Things – Το επεισόδιο με την χαμηλότερη βαθμολογία στην ιστορία του
- Ασταμάτητος ο Ελ Κααμπί – Ο στράικερ του Ολυμπιακού πέτυχε γκολ και κόντρα στην Ζάμπια (1-0, vid)
- Συνέντευξη: Η κίνηση των «προθύμων» στα μπλόκα κάνει ακόμα πιο προκλητικό τον Μητσοτάκη – Η «πάσα» και οι… «τραμπούκοι»