Εν ώρα καθήκοντος έχασε τη ζωή του ο 49χρονος διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής. Συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης.

Ο 49χρονος έφερε εγκαύματα στο σώμα, ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του αξιωματικού θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, την Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του άτυχου αντιπύραρχου, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Την οδύνη του για τον θάνατο του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή, που έπεσε σήμερα εν ώρα καθήκοντος, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Η θυσία του την ώρα του καθήκοντος μας υπενθυμίζει τη συλλογική μας ευθύνη να προστατεύσουμε την κοινή μας κληρονομιά, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ας είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε σε αυτήν την προσπάθεια», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τη θλίψη τους εξέφρασαν ακόμη σε ανακοινώσεις η ΝΔ, ο ΣΥΝ και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ