Στο «κόκκινο» για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα Χρηματιστήρια της Ασίας
Οι ασιατικές αγορές συνέχισαν και την Τρίτη την πτωτική τους πορεία, παρά την κινητοποίηση των πολιτικών ηγεσιών, το διάγγελμα Ομπάμα και τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζιτών. Με πτώση 1,68% ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς οι ασιατικές αγορές, που βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση κατά το άνοιγμα, τείνουν να περιορίσουν τις απώλειές τους. Στο -2,65 βρίσκεται ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο δείκτης S&P στην Αυστραλία είναι ο μόνος που σημείωσε άνοδο (1,22%).
Οι ασιατικές αγορές συνέχισαν και την Τρίτη την πτωτική τους πορεία, παρά την κινητοποίηση των πολιτικών ηγεσιών, το διάγγελμα Ομπάμα και τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζιτών.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές περιμένουν πλέον την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το απόγευμα, μετά την συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής, με την ελπίδα μίας ένεσης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την υποστήριξη της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.
Με πτώση 1,68% ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τόκιο, καθώς οι ασιατικές αγορές, που βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση κατά το άνοιγμα, τείνουν να περιορίσουν τις απώλειές τους.
Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 153,08 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 8.944,48 μονάδες.
Στο -2,65 βρίσκεται ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ο δείκτης S&P στην Αυστραλία είναι ο μόνος που σημείωσε άνοδο (1,22%).
«Είναι μία τρομακτική, θλιβερή ημέρα» δήλωσε ο Κρις Γουέστον στη Μελβούρνη.
«Οι άνθρωποι ενεργούν με το θυμικό, αντί να εξετάσουν με ορθολογικό τρόπο την κατάσταση. Πρόκειται για γενικευμένο πανικό».
«Οι τιμές υποχώρησαν πολύ έπειτα από την υποβάθμιση και προβλέπουμε ότι θα συνεχίσουν να υποχωρούν μέχρι να σταματήσει η συρροή των αρνητικών οικονομικών δεικτών» σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές.
Το Χρηματιστήριο της Βομβάης υποχώρησε κατά το άνοιγμα κατά σχεδόν 3%, ενώ ο δείκτης KOSPI του Χρηματιστηρίου της Σεούλ, έπειτα από την αρχική βουτιά 10%, περιόρισε τις απώλειες στο 3,64%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442