Στις Αρχές παραδόθηκε ο «βασιλιάς του spam»
Ένας Αμερικανός που κατηγορείται ότι έστειλε περισσότερα από 27 εκατομμύρια «άχρηστα» μηνύματα (spam) σε χρήστες του Facebook παραδόθηκε στο FBI στην Καλιφόρνια. Ο άνδρας είναι γνωστός ως ο «βασιλιάς του spam».
Ένας Αμερικανός που κατηγορείται ότι έστειλε περισσότερα από 27 εκατομμύρια «άχρηστα» μηνύματα (spam) σε χρήστες του Facebook παραδόθηκε στο FBI στην Καλιφόρνια. Ο άνδρας είναι γνωστός ως ο «βασιλιάς του spam».
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Σάνφορντ Γουάλας ανέπτυξε ένα πρόγραμμα, το οποίο κατάφερε να παραβιάσει τα φίλτρα κατά των spam που διαθέτει το Facebook, «πείθοντας» εκατομμύρια χρήστες να δώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους.
Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηλεκτρονική απάτη και για ηθελημένη βλάβη σε προστατευμένο υπολογιστή.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, οι οποίες μπορούν να του επιφέρουν ποινή φυλάκισης έως δέκα χρόνια.
Το 2009 το Facebook υπέβαλε μήνυση κατά του Σ.Γουάλας και ομοσπονδιακός δικαστής του ζήτησε να μην έχει πρόσβαση στο δίκτυο της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος παραβίασε πολλές φορές αυτή την εντολή, αναφέρουν εισαγγελείς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και ανήλικοι για την απαγόρευση αλκοόλ και καπνού – Αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα
- Μυτιλήνη: «Φυγάδευσαν» τον Κέλλα – Σε δίωρη «πολιορκία» από οργισμένους κτηνοτρόφους
- Η «εντολή» του Μέντι για Λάρισα
- Σημανδράκος: Ολοι οι υπουργοί ήξεραν για τα αιγοπρόβατα στην Κρήτη ζητούσαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία
- Η Εθνική αναχώρησε για το Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου με ελπίδες για μετάλλια
- ΠΑΣΟΚ: Μετά την κατάθεση Σημανδράκου, θα συνεχίσει η κυβέρνηση να καλύπτει τον Αυγενάκη;




