Αποκλιμακώνεται η πίεση σε Ιταλία και Ισπανία, πέφτουν τα spread-κερδίζουν οι αγορές
Μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περί σταθερότητας της κυβέρνησης και των τραπεζών, η πίεση των αγορών στην Ιταλία αποκλιμακώνεται. Τα επιτόκια δανεισμού των δεκαετών ομολόγων κινούνται κάτω του 6%, ενώ το Χρηματιστήριο του Μιλάνου παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 1,2%. Μικρότερη είναι και η πίεση που δέχεται η Ισπανία, που την Πέμπτη βγαίνει στις αγορές για την άντληση 3,5 δισ. ευρώ. Τα επιτόκια δανεισμού των δεκαετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 0,16% και βρίσκονται στο 6,06%, ενώ το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης κινείται ανοδικά, παρουσιάζοντας οριακά κέρδη 0,7%.
Μία ημέρα μετά τις διαβεβαιώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι περί σταθερότητας της κυβέρνησης και των τραπεζών, η πίεση των αγορών στην Ιταλία αποκλιμακώνεται.
Τα επιτόκια δανεισμού των δεκαετών ομολόγων κινούνται κάτω του 6%, ενώ το Χρηματιστήριο του Μιλάνου παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 1,2%.
Μικρότερη είναι και η πίεση που δέχεται η Ισπανία, που την Πέμπτη βγαίνει στις αγορές για την άντληση 3,5 δισ. ευρώ.
Τα επιτόκια δανεισμού των δεκαετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 0,16% και βρίσκονται στο 6,06%, ενώ το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης κινείται ανοδικά, παρουσιάζοντας οριακά κέρδη 0,7%.
Με άνοδο κατά 30,26 μονάδες (0,54%) άνοιξε ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.614,77 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 58,47 μονάδες (1,66%) και διαμορφώθηκε στις 3.512,42 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε αύξηση κατά 1,12% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 6.714,79 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,84% και διαμορφώνεται στα 1,4244 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 113,920 γεν, στο 0,8708 με τη στερλίνα και στο 1,1085 με το ελβετικό φράγκο.
Η ισοτιμία του δολαρίου διαμορφώνεται στα 79,965 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,6353 με τη στερλίνα και στο 0,7782 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ανδρουλάκης: Εκλογές τώρα, απατηλό όνειρο η τρίτη θητεία ΝΔ
- «Μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνο, ή και καθόλου» λέει καθηγητής Γεωλογίας για το υγρό τσιμέντο στη Κυψέλη
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442